Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Οι «πράσινοι» και οι «γαλάζιοι» δε λένε να ξεχάσουν το παρελθόν τους

Κοινοποίηση

pasok-nd

Είδηση πρώτη: «Τα μηνύματα από την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι θετικά καθώς υπάρχουν αρκετές γκρίνιες για τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο, τον οποίο οι γαλάζιοι ψηφοφόροι έχουν ταυτίσει με την διακυβέρνηση Παπανδρέου, το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και την περίοδο Παπαδήμου».

Είδηση δεύτερη: «Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συμμετοχή του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα με τον πρώην Γραμματέα του Μιχάλη Καρχιμάκη να τονίζει πως δεν πρόκειται να σιωπήσει και ν’ αφομοιωθεί. Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» (Παναγιωτακόπουλος) ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα.

Οι «γαλάζιοι» και οι «πράσινοι». Που δεν χωράει μύγα στο σπαθί τους. Α, όλα κι όλα! Οι άνθρωποι είναι συνεπείς στις Αρχές τους. Πάνω απ’ όλα οι ΑΡΧΕΣ…

Και είναι να γελάει κανείς με τα καμώματά τους. Είναι να γελάει κανείς για τους λόγους που ο κ. Σκανδαλίδης π.χ. «με τις σκέψεις που εκφράζει αυτόν τον καιρό, δεν έχει περιθώριο να είναι στην κυβέρνηση» και ότι, αν δεν διαπραγματευτεί το «μνημόνιο» η κυβέρνηση, «υπάρχουν και οι εκλογές».

Είναι να γελά και να καγχάζει ο πολίτης με αυτά που ακούει, με αυτά που λένε αυτοί οι άρρωστοι. Οι μεν «γαλάζιοι» ξεχνούν ότι το κόμμα τους ΔΕΝ πήρε αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιουνίου 2012 και ότι χρειαζόταν ένα κόμμα για να τους στηρίξει στην κυβέρνηση. Οι δε «πράσινοι» ξεχνούν ότι το κόμμα τους από το 44% στις εκλογές του 2009 έπιασε μόλις 12% στις εκλογές του 2012 και, το 2013, μόλις ένα χρόνο από τότε, βυθίζεται δημοσκοπικά στο 4%… Κι ακόμα μιλούν!

Τι να πεις πια! Ακούγοντας αυτούς τους φαντασμένους να μιλούν δημόσια, καταλαβαίνεις γιατί η Ελλάδα έφτασε σ’ αυτό το σημείο από τα δικά ΤΟΥΣ μυαλά. Καταλαβαίνεις επίσης ότι η Ελλάδα ΔΕΝ θα πάει πουθενά, όσο αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση ή, απλά, στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της σάχλας.

Παντολέων Φλωρόπουλος
Παντολέων Φλωρόπουλοςhttps://pantoleon.gr
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο από το 1984. Εργάστηκε στο τοπικό ραδιόφωνο (1990 – 1992) και ξανά την περίοδο 1994 - 1996. Ιδρυτής και συντάκτης του σατιρικού “αραμπά” του Αγρινίου (1991 – 1997). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας “Αναγγελία” (2000) μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της. Έχει γράψει ποίηση, 168 παραμύθια και 1.111 χρονογραφήματα, κατέγραψε εκατοντάδες λαϊκούς μύθους και θρύλους, ενώ δημοσίευσε πολλές χιλιάδες πολιτικά και πολιτιστικά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο, “η πολιτεία των λουλουδιών” (παραμύθι) κυκλοφόρησε το 1980. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις λίγων αντιτύπων.
spot_img

Διαβάστε επίσης: