Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Να γελάσουμε ή να κλάψουμε δεν ξέρω

Ο λαός έχει μια παροιμία για τους λωλούς: “Τρελός παπάς σε βάπτισε”, λέει

Κοινοποίηση

Στην Αμερική, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο (17.4.2024): “Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”.

Όπως ήταν φυσικό, του ρίχτηκαν άπαντες, ακόμα και στελέχη του κόμματος που ηγείται. Αυτό περίμενε όμως. Ντόρο ήθελε. Είναι ζήτημα τακτικής. Με την τερατώδη αυτοπεποίθηση που διαθέτει, απάντησε ότι όλο αυτό ήταν μια προσωπική στιγμή.

Δεν είναι όμως έτσι. Έχουμε δύο αποδείξεις που λένε ότι όλο αυτό δεν ήταν αθώο, αντιθέτως ήταν ένα στημένο επικοινωνιακό παιγνίδι:

Απόδειξη πρώτη: Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος (Βήμα, 20.4.2024) η αναφορά του Κασσελάκη στην βάπτισή του θυμίζει τη βάπτιση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπως την περιγράφει ο καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστης Κεσελόπουλος στο βιβλίο του «Η λειτουργική Παράδοση στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» που κυκλοφόρησε το 1994.

Γράφει συγκεκριμένα: «Εβαπτίσθη τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα και ωνομάσθη Αλέξανδρος έτυχε δε τότε, ενώ ο βαπτίζων αυτόν παπά – Νικόλας έρριπτε το έλαιον εις την κολυμβήθραν να σχηματισθεί αυτομάτως επί του ύδατος αυτής σταυρός δια του ελαίου. Το δε περίεργο τούτο συμβεβηκός εξήγησεν ο παπά – Νικόλας είπων ότι αυτό το παιδί θα γίνη μεγάλος».

Απόδειξη δεύτερη: Υπάρχει ένα βίντεο που παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ ως εκλεκτό του Θεού. Το βίντεο παίζεται σε όλες τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και λέει επί λέξει: «Στις 14 Ιουνίου 1946, ο Θεός κοίταξε ψηλά τον Παράδεισο που σχεδίασε και είπε: Χρειάζομαι έναν φύλακα. Ο Θεός λοιπόν μας έδωσε τον Τραμπ».

Η 14η Ιουνίου 1946 είναι η μέρα που γεννήθηκε ο Τραμπ. Δύσκολο να μην το συσχετίσεις με την βάπτιση του Κασσελάκη, δεδομένου ότι οι πρακτικές του Τραμπ στην Αμερική είναι το αρχέτυπο που ο Κασσελάκης εφαρμόζει στην Ελλάδα.

Το πρώτο γεγονός αποδεικνύει ότι ο Κασσελάκης λέει ψέματα και το δεύτερο γεγονός αποδεικνύει ότι ο Κασσελάκης έχει μπούσουλα τον Τραμπ. Copy paste, που λένε και οι Αγγλομαθείς. Η χημική ένωση όμως των δύο γεγονότων αποκαλύπτει έναν τυχοδιώκτη, ένα αρπακτικό.

Γιατί; Επειδή, εν γνώσει του και όχι από αφέλεια, σκόπιμα, προσχεδιασμένα, ρίχνει δίχτυα και ψαρεύει στη μεγάλη θάλασσα των θρησκόληπτων. Είναι μελετημένη πρακτική.

Βεβαίως έχει προσχεδιασμένη και την απάντηση στην κριτική. Όταν του κάνεις εσύ κριτική για την αλητεία του, δεν έχει καμία ντροπή να σου πετάξει στα μούτρα ότι:

“Το Μαξίμου έδωσε στα site που χορηγεί την εντολή να γράψουν πανομοιότυπα άρθρα περί έντονης κριτικής στον Κασσελάκη και (περί) εσωστρέφειας. Ευθεία μέθοδος, όπως η μονταζιέρα για τα Τέμπη”.

Άντε να τα βγάλεις πέρα με αυτό ξέροντας ότι, τροφοδοτώντας τον όχλο με φαντασιώσεις, πολλοί έγιναν ηγέτες. Γιατί όχι ο Κασσελάκης;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κανένα φραγμό, καμία τσίπα, καμία αισχύνη, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Αλλά η συμπεριφορά αυτή ταιριάζει μόνο στον εντεταλμένο, σε κανέναν άλλο.

“Όσα λέει και κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να έχουν οριακά επιθεωρησιακό χαρακτήρα, ωστόσο θα ήταν μάλλον αφελές να επιμείνει κανείς στο ότι είναι και τυχαία”, γράφει ο Άγγελος Κωβαίος στο Protagon.gr (20.4.2024).

Και παρακάτω, στο ίδιο άρθρο, ο Κωβαίος γράφει: “Εξευτελίζει κάθε έννοια συνδεδεμένη με την Αριστερά και στην ουσία οδηγεί σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική ταπείνωση όσους έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως βουλευτές, είτε ως στελέχη και ψηφοφόροι”.

Γιατί όλ’ αυτά; Μήπως από αφέλεια ή μήπως από άγνοια; Όχι, καθόλου. Από επιστημονική μελέτη του όχλου. Απλά, έχουν βάλει “στο μάτι” την αντισυστημική ψήφο.

Δεν το ξέραμε, αλλά ο Κασσελάκης είναι αντισυστημικός. Βέβαια! Όσο κι ο Βελόπουλος. Άσε ο Στίγκας και ο Κασιδιάρης. Αυτοί κι αν είναι αντισυστημικοί. Και ο Νατσιός αντισυστημικός είναι. Όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου βέβαια. Για το ΚΚΕ ούτε λόγος.

Ο αντισυστημικός Κασσελάκης αγόρασε ένα διαμέρισμα αξίας 1.800.000 ευρώ για να στεγάσει τον έρωτά του με τον Τάιλερ. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο γιατί αγόρασε και δεν ενοικίασε σπίτι, απάντησε: «Ήρθαμε για να μείνουμε (εγώ κι ο Τάιλερ). Όπως κάθε Έλληνας θέλουμε να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Θέλουμε να έχουμε ένα μέρος να σχεδιάσουμε τη ζωή μας μακροπρόθεσμα».

Ε, αυτό… τον κάνει αντισυστημικό ρε παιδί μου. Άσε που τον κάνει Έλληνα με τα ούλα του…

“Στην εποχή που η εμπιστοσύνη στερεύει, οι άνθρωποι δεν περιμένουν πολλά κι αισθάνονται ότι το παιχνίδι είναι εξαρχής στημένο εις βάρος τους, ο Κασσελάκης δίνει διέξοδο αντισυστημικότητας”, λέει ο Κώστας Γιαννακίδης στο Protagon.gr (19.4.2024).

Αυτά. Μην πούμε άλλα. Δε χρειάζεται. Ίσως όμως πρέπει να κλείσουμε το άρθρο παραθέτοντας λίγες πληροφορίες για τον Άγιο Τσαλίκη, μεγάλη η χάρη του, βοήθειά μας:

Υπάρχει ένα βιβλίο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ υπό τον τίτλο “ένας σύγχρονος άγιος – ο όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης). Ο άγιος αφηγείται στο βιβλίο αυτό πώς κατατρόπωσε με την προσευχή εκατομμύρια σκορπιούς που γέμισαν το ασκητήριό του. Ποιοι ήταν οι σκορπιοί; Μα… οι δαίμονες που έγιναν σκορπιοί για να τον φοβίσουν. Αυτός το λέει. Ο άγιος Τσαλίκης το λέει αυτό.

Ο λαός έχει μια παροιμία για τους λωλούς: “Τρελός παπάς σε βάπτισε”, λέει. Αλλά κι ο Παπανώτας ωραία το είπε για τον Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης όμως δεν κάνει».

Τώρα τι μεσολάβησε και μια μέρα μετά αναθεώρησε την άποψή του, πού να ξέρεις… Δήλωσε ότι αυτός (ο Παπανώτας) θεωρεί ότι (ο Κασσελάκης) θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Εδώ που τα λέμε, τέτοια που βλέπουμε και τέτοια που ακούμε, φτάνουν… Δε χρειάζεται να σε βαπτίσει τρελός παπάς για να το χάσεις…

Παντολέων Φλωρόπουλος
Παντολέων Φλωρόπουλοςhttps://pantoleon.gr
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο από το 1984. Εργάστηκε στο τοπικό ραδιόφωνο (1990 – 1992) και ξανά την περίοδο 1994 - 1996. Ιδρυτής και συντάκτης του σατιρικού “αραμπά” του Αγρινίου (1991 – 1997). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας “Αναγγελία” (2000) μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της. Έχει γράψει ποίηση, 168 παραμύθια και 1.111 χρονογραφήματα, κατέγραψε εκατοντάδες λαϊκούς μύθους και θρύλους, ενώ δημοσίευσε πολλές χιλιάδες πολιτικά και πολιτιστικά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο, “η πολιτεία των λουλουδιών” (παραμύθι) κυκλοφόρησε το 1980. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις λίγων αντιτύπων.
spot_img

Διαβάστε επίσης: