Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Είπαμε τα στραβά για το Σταύρο…. να πούμε και τα ίσα!

Κοινοποίηση

theodorakis2

Ασκήσαμε την κριτική που έπρεπε στον Σταύρο Θεοδωράκη. Δημοσιεύσαμε τις απόψεις μας σε προηγούμενες εκδόσεις της «Αναγγελίας». Όμως από αυτό μέχρι τον κανιβαλισμό του η απόσταση είναι μεγάλη. Θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας, επειδή, όσοι «ξεσκίζουν» το Σταύρο, δεν το κάνουν αθώα…

Έχοντας ήδη γράψει για τα στραβά του Σταύρου και θέλοντας να υπερασπίσουμε την αθωότητα της κριτικής που του ασκήσαμε, θα γράψουμε τώρα για τα θετικά:

Ενόψει ευρωεκλογών, με ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο έκτακτης προσφυγής στις κάλπες ΚΑΙ για βουλευτικές εκλογές, το «Ποτάμι» είναι το πιο φρέσκο και το πιο ανεπιτήδευτο πολιτικό κίνημα.

Τι καλύτερο λένε ποιοι; Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο ρεύμα σκέψης να λέει κάτι καλύτερο απ’ ό,τι λέει ο Σταύρος; Παλιά και νέα κόμματα αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Τίποτε νέο, τίποτα καινούριο. Ακόμα και το «κόμμα των Πανεπιστημιακών» (για το οποίο είχαμε γράψει ένα θετικό άρθρο και παρακολουθήσαμε την ιδρυτική του συνδιάσκεψη στις 8 Μαρτίου) βάλτωσε στις γενικόλογες αναφορές του για «Δίκαιη Ελλάδα», δυστυχώς δεν παρήγαγε κανένα πολιτικό γεγονός…

Σε αντίθεση με το Σταύρο Θεοδωράκη… Που παρήγαγε και συνεχίζει να παράγει μέγα πολιτικό γεγονός! Τι παναπεί «τον πάνε με χίλια τα ΜΜΕ»; Είναι τάχα κακό που ήξερε ποια τροφή τους αρέσει και τους την έδωσε; Είναι μήπως απόδειξη εντιμότητας να ΜΗ γνωρίζεις πώς λειτουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης και να σε αγνοούν λόγω της άγνοιάς σου;

Ε, δεν είναι απόδειξη της αθωότητάς σου η άγνοια! Ούτε φυσικά είναι απόδειξη ενοχής η γνώση. Ο Σταύρος ξέρει, απλά, πώς λειτουργεί η τηλεόραση. Δεν είναι αναγκαίο να δώσει κάποιος από το παρασκήνιο εντολή να τρέχει η κάμερα πίσω από τον αρχηγό ενός νέου κόμματος. Αρκεί ο αρχηγός αυτός να γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για «να πάθει την πλάκα της» η κάμερα… Η δαιμονοποίηση αυτής της γνώσης παραπέμπει απλά σε μεσαιωνικούς χρόνους.

Με δύο λόγια: Ο Σταύρος αλλάζει καταλυτικά το πολιτικό σκηνικό και ευτυχώς που το κάνει! Δεν έχει ανάγκη ούτε τη δική μας ψήφο, ούτε τον δικό μας έπαινο. Δεν έχει καμία ανάγκη. Εμείς έχουμε ανάγκη το «Ποτάμι» του!

Παντολέων Φλωρόπουλος
Παντολέων Φλωρόπουλοςhttps://pantoleon.gr
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο από το 1984. Εργάστηκε στο τοπικό ραδιόφωνο (1990 – 1992) και ξανά την περίοδο 1994 - 1996. Ιδρυτής και συντάκτης του σατιρικού “αραμπά” του Αγρινίου (1991 – 1997). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας “Αναγγελία” (2000) μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της. Έχει γράψει ποίηση, 168 παραμύθια και 1.111 χρονογραφήματα, κατέγραψε εκατοντάδες λαϊκούς μύθους και θρύλους, ενώ δημοσίευσε πολλές χιλιάδες πολιτικά και πολιτιστικά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο, “η πολιτεία των λουλουδιών” (παραμύθι) κυκλοφόρησε το 1980. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις λίγων αντιτύπων.
spot_img

Διαβάστε επίσης: