Ψυχραιμία συνέστησε ο Λύρος στη σύσκεψη της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης της νόσου – Μέτρα και για τους οικισμούς Ρομά

Νέα σύσκεψη της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης της νόσου COVID-19 συγκάλεσε την Δευτέρα (13/4) ο Δήμαρχος  Μεσολογγίου Κώστας Λύρος. Αντικείμενο ήταν η ενημέρωση αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία είναι διαρκής σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές.

Ένα επίσης σοβαρό ζήτημα που απασχόλησε την σύσκεψη ήταν αυτό της διαχείρισης των οικισμών Ρομά σε όλο τον Δήμο, όπου -όπως είπε ο Κώστας Λύρος- πέρα από τη μέριμνα και τις συστάσεις που έχουν γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται, θα πραγματοποιηθούν νέες εκτεταμένες απολυμάνσεις, ενώ θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα προστασίας.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνέστησε ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση στην έντονη φημολογία που αναπτύσσεται και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Εξήρε δε την υπευθυνότητα του ασθενούς, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος δημοσίως την κατάσταση της υγείας του.

Η σύσκεψη έγινε με την συμμετοχή του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας Αριστόβουλου Τριβλή, του Διοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, του Υπ/τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Νικ. Νικολάου, των Αντιδημάρχων Αντ. Αλετρά, Σπ. Βασιλείου και Νίκου Καραπάνου, των προέδρων Κοινωφελούς Γ. Σωτηρακόπουλου, ΔΕΥΑΜ Γ. Λαγούδη και Β/θμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γερασ. Γούργαρη καθώς επίσης του Δημοτικού Συμβούλου Χρ. Μασαούτη.

Επιστολή Λύρου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Λύρος εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συμμετοχή της ανώτατης πολιτειακής εκπροσώπου της χώρας στον συμβολικό και «σιωπηλό» εορτασμό της 194ης Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, το μήνυμα της Προέδρου και η εκτενής αναφορά της στην σημασία της Εξόδου τιμά την μνήμη των Πεσόντων κι ενδυναμώνει το αίσθημα των πολιτών στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Κάλεσε δε την κυρία Σακελλαροπούλου μετά το πέρας της πανδημίας, να επισκεφθεί την Ιερή Πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ