Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ποιος αμφιβάλλει για τη σήψη;

Κοινοποίηση

kantas
Ο Αντώνης Κάντας

Ανθολογούμε από την ειδησεογραφία:

Είδηση πρώτη: “Ο Αντώνης Κάντας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών… έσπρωχνε τους φακέλους προς υπογραφή και ο ίδιος γέμιζε με εκατομμύρια τον «κουβά» των προσωπικών του τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία. «Έπαιρνα τόσες μίζες που δεν τις θυμάμαι», είπε”.

Είδηση δεύτερη: “Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη μαζί με συνεργό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ, ποσό που είχε απαιτήσει εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου. Μάλιστα στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που «καίνε» ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν είμαι εγώ μαλάκας να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή»”.

Ο ένας… δεν θυμάται πόσες μίζες πήρε. Ο άλλος… θεωρεί τον εαυτό του μαλάκα, εάν δεν πάρει μίζα.

Υπάρχει κανείς σ’ αυτόν τον τόπο που ν’ αμφιβάλλει ότι οι δύο αυτές δηλώσεις απηχούν την ευρύτερη, την γενικευμένη σήψη, ακόμα και όταν ΔΕΝ μπορεί ν’ αποδειχτεί νομικά; Για να είμαστε ευθυγραμμισμένοι τάχα με το γράμμα του Νόμου, αποφεύγουμε να πούμε κάτι τέτοιο, για να μη ρίχνουμε, λέει, «λάσπη στον ανεμιστήρα». Φοβούμενοι λοιπόν ότι μπορεί ο καθένας «να μας τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί», ευθυγραμμιζόμαστε με έναν Νόμο, τον οποίο προθύμως παραβιάζουμε, όσο μπορεί ο καθένας, σε όλα, πλην του «ανεμιστήρα».

Είδηση τρίτη: “Οι πολίτες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» … περισσότεροι από τους μισούς (56%) λένε ότι θα έφευγαν από τη χώρα, αν τους δινόταν η ευκαιρία”.

Είδηση τέταρτη, καθυστερημένη, αλλά επίκαιρη: Μιλώντας στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, είπε επί λέξει τα εξής: «Αλίμονο εάν ο Ελληνισμός ήταν απλά θέμα DNA. Θα αναρωτιόμουν, πόσοι από εδώ… θα μπορούσαν να είναι βουλευτές αυτής της αίθουσας…».

Αναζητούμε μία πέμπτη είδηση: Τώρα που οι νέοι ΔΕΝ κάνουν γάμους και, όσοι κάνουν, δεν κάνουν παιδιά, ποια είναι τάχα η κοινωνική σύνθεση των πολύτεκνων που απολαμβάνουν επιδόματα πολυτεκνίας;

Μήπως ήδη αυτός ο τόπος δεν κατοικείται από εκείνους που θέλουν να φύγουν, αλλά από εκείνους που θέλουν να έρθουν;

 

Παντολέων Φλωρόπουλος
Παντολέων Φλωρόπουλοςhttps://pantoleon.gr
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο από το 1984. Εργάστηκε στο τοπικό ραδιόφωνο (1990 – 1992) και ξανά την περίοδο 1994 - 1996. Ιδρυτής και συντάκτης του σατιρικού “αραμπά” του Αγρινίου (1991 – 1997). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας “Αναγγελία” (2000) μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της. Έχει γράψει ποίηση, 168 παραμύθια και 1.111 χρονογραφήματα, κατέγραψε εκατοντάδες λαϊκούς μύθους και θρύλους, ενώ δημοσίευσε πολλές χιλιάδες πολιτικά και πολιτιστικά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο, “η πολιτεία των λουλουδιών” (παραμύθι) κυκλοφόρησε το 1980. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις λίγων αντιτύπων.
spot_img

Διαβάστε επίσης: