Μία αξέχαστη εμπειρία μέσα στην κοίτη του Ευήνου

Μια έκπληξη περίμενε τους φίλους των “Περιπατητών Μυρτιάς” στην προγραμματισμένη πεζοπορία για το γεφύρι της Αρτοτίβας που οργάνωσε ο Δημήτρης Μπίκας την Κυριακή 23 Ιουλίου. Ένα 4χ4 τους περίμενε για να τους χαρίσει μία αξέχαστη εμπειρία μέσα στην κοίτη του Ευήνου, με φόντο το θρυλικό γεφύρι. Το drone του Δημήτρη απαθανάτισε την “περιπέτεια” και τη δίνει σ’ ένα υπέροχο βίντεο, που αναδεικνύει σε σπουδαιότητες τις μοναδικές ομορφιές του Αιτωλικού τοπίου.

Το γεφύρι της Αρτοτίβας είναι κατά πάσα πιθανότητα κτίσμα της Ενετοκρατίας (1407 – 1499), ωστόσο ο τρόπος κατασκευής εμφανίζει τα χαρακτηριστικά των ηπειρώτικων γεφυριών της Τουρκοκρατίας. Το γεφύρι είναι λιθόκτιστο με συγκολλητικές ύλες από ισχυρότατο ασβεστοκονίαμα, μονότοξο με άνοιγμα 22,35 μ. στο επίπεδο της μέσης στάθμης του νερού και το πάχος του στο ψηλότερο σημείο είναι 1 μ. περίπου. Το οδόστρωμα από τα δύο άκρα του γεφυριού ως την κορυφή προχωρεί με κεκλιμένα πλατύσκαλα πλάτους 0,80 – 1 μ. περίπου και η τελική επίστρωση γίνεται καλντερίμι. Στις δυο πλευρές υψώνεται στηθαίο μέχρι ύψους 0,60 μ.

Για τις επόμενες πεζοπορίες (μετ’ εκπλήξεων) που θα οργανώσουν οι “Περιπατητές” Μυρτιάς, κρατήστε το τηλέφωνο 6948 722952. Αναζητήστε τους και στο facebook για ακόμα καλύτερη επικοινωνία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο (επιλέξτε από τις ρυθμίσεις 1080p HD):

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ