Βόλτα στους κεντρικούς δρόμους έκαναν οι χορευτές της Ισπανίας και της Ιταλίας

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο κάποια από τα συγκροτήματα που επισκέπτονται την πόλη έκαναν την βόλτα τους στους κεντρικούς δρόμους. Χορευτές της Ισπανίας και της Ιταλίας ξεναγήθηκαν στο Αγρίνιο και προσκάλεσαν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα τους την Παρασκευή (23/8) στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου τους καλωσόρισε στο Αγρίνιο, το οποίο ήδη κινείται στους ρυθμούς του Φεστιβάλ: «Υποδεχόμαστε στην πόλη μας χορευτές και χορεύτριες οι οποίοι προέρχονται από χώρες με πλούσια παράδοση και πολιτισμό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τους φιλοξενούμε, αλλά κυρίως γιατί συμβάλλουμε στην προβολή και διάδοση της ελληνικής παράδοσης. Αύριο θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση των χωρών κατά μήκος της οδού Παπαστράτου και θα θαυμάσουμε το πρόγραμμά τους στην πλατεία Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος οι Αγρινιώτες θα χαρούν αυτή την μεγάλη γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης».

Την Παρασκευή, στις 12.00, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα υποδεχθεί τα συγκροτήματα στο Δημαρχείο της πόλης. Λίγο νωρίτερα στις 10.00 π.μ αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο Γηροκομείο Αγρινίου.

Το βράδυ της Πέμπτης (22/8), τα Ελληνικά χορευτικά καλωσόρισαν με τον δικό τους τρόπο τους χορευτές από τις άλλες χώρες:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος