Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θ’ ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη νικήτρια των βουλευτικών εκλογών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο ορκίστηκε πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 14:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να γίνει η παράδοση – παραλαβή από τον Αλέξη Τσίπρα. Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θ’ ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και εξωκοινοβουλευτικοί.

Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 39,85% στις εθνικές εκλογές και 158 έδρες, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 31,53%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο 13ος πολιτικός που θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Η είσοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειάς του στο Προεδρικό Μέγαρο

Λίγο μετά τις 12:30 ο πρόεδρος της ΝΔ και μεγάλος νικητής των εθνικών εκλογών 2019 Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με την οικογένειά του για να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν χαμογελαστός την ώρα που προσερχόταν στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους.

Ο νέος πρωθυπουργός μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του συνοδευμένος από όλα τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά και από τις αδελφές του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα παιδιά τους Σοφία, Δάφνη και Κωνσταντίνο.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, και πριν να υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, ο νέος πρωθυπουργός είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος