Γνωρίστε τον Χάρη – Ένα από τα ευφυέστερα πουλιά στον κόσμο στο pet shop της Μπαϊμπά

Είναι ο Χάρης κι έχει «κλέψει» τις καρδιές των περαστικών της οδού Μπαϊμπά στο Αγρίνιο. Ο παπαγάλος που… μιλάει στους περαστικούς και αυτοί τον κοιτούν… απορημένοι, θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα ευφυέστερα πουλιά στον κόσμο! Πρόκειται για έναν παπαγάλο που είναι γνωστός ως ζακό ή ως γκρίζος παπαγάλος. Ζει κατά κύριο λόγο στα τροπικά δάση της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, ωστόσο χαρακτηρίζεται από την ευγενή συμπεριφορά του και την ικανότητά του να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία!

Ο Χάρης ποζάρει στο κλουβί του

Ο Χάρης είναι γνωστός σε όλους στην Μπαϊμπά, ενώ οι γείτονες του Pet Shop “Happy Feet” περνούν για να του πουν μία καλημέρα και να ξεκινήσουν όμορφα τη μέρα τους. Εκείνο που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι ότι ο Χάρης υπακούει πλήρως το αφεντικό του και παρόλο που -πολλές φορές- κυκλοφορεί ελεύθερος, παραμένει πιστός στον χώρο του και στο αφεντικό του. Αξιοσημείωτο για τον χαρακτήρα του, όπως λέει και ο Κωνσταντίνος Μπουλούμπασης, είναι ότι «πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή απασχόληση με κάποιον άνθρωπο ή με κάποιο παιχνίδι, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να γίνει αγχώδης και ν’ αναπτύξει αυτοκαταστροφική συμπεριφορά»…!

Κούρεμα σκύλων χωρίς αναισθησία

Στο Pet Shop “Happy Feet” μπορείτε να βρείτε πολλών ειδών ζώα, όλα όσα χρειάζεστε για τα κατοικίδιά σας, αλλά και να κουρέψετε τον σκύλο σας. Εάν, μάλιστα, είστε κατά της αναισθησίας, τότε το “Happy Feet” είναι η ιδανική επιλογή για εσάς και τον σκύλο σας.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος φροντίζουν τα μέγιστα τόσο για εσάς όσο και για το ζώο σας, αφού γνωρίζουν καλά πως «η περιποίηση είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό κεφάλαιο κατά τη διάρκεια της ζωής των κατοικίδιων, τόσο για την δική τους ψυχική και σωματική υγεία, όσο και των ιδιοκτητών τους».

Ο ειδικός χώρος για το κούρεμα των σκύλων

Στον χώρο του καταστήματος υπάρχει ειδικός χώρος, σύγχρονος εξοπλισμός και εργαλεία για την -χωρίς πόνο- ακινητοποίηση του ζώου με σκοπό το κούρεμά του, τον καθαρισμό του και το μπάνιο του με ειδικά σαμπουάν και άλλα προϊόντα καλλωπισμού.

Εξάλλου, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπουλούμπασης, «ο καλλωπισμός είναι το εργαλείο που εξασφαλίζει υγεία, ψυχολογική ισορροπία και ομορφαίνει το σκύλο μας, ενώ είναι τόσο απαραίτητος, όσο και η επίσκεψη στον κτηνίατρο… Με τον καλλωπισμό μπορούμε ν’ αποτρέψουμε την εμφάνιση δερματικών παθήσεων». Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος τονίζει ότι «ένα καλλωπισμένο ζωάκι δεν διακατέχεται από άγχος και νευρικότητα, που του προκαλούν οι επίπονοι κόμποι, το βάρος του περιττού τριχώματος και η δυσοσμία»…

Pet Shop “Happy Feet”

Κωνσταντίνος Μπουλούμπασης
1ο κατάστημα: Μπαϊμπά 30, τηλ.: 26410 34444
2ο κατάστημα: Εθν. Αντιστάσεως & Τζον Κέννεντυ, Άγιος Κωνσταντίνος, τηλ.: 26410 47000.
www.e-happyfeet.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος