Αναβάθμιση παραδοσιακού τζακιού με ενεργειακό

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στα μέσα του καλοκαιριού, ωστόσο «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Με τον χειμώνα να πλησιάζει αργά, αλλά σταθερά, είναι ώρα να μεριμνήσει κανείς για τη θέρμανση του σπιτιού του, πριν έρθουν τα πρώτα κρύα… Με την τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, οι εναλλακτικοί τρόποι οικονομικής θέρμανσης απασχολούν πολλά νοικοκυριά! Πριν πιάσει ο χειμώνας, λοιπόν, έχουμε να πάρουμε μία σημαντική απόφαση. Τί θα κάνουμε φέτος για τη θέρμανση του σπιτιού μας;

Ο Τάσος Σωτηρακόπουλος, ειδικός σε θέματα ενεργειακών τζακιών, δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις για την θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ενεργειακά τζάκια (αερόθερμα και καλοριφέρ)

Το ενεργειακό τζάκι με λίγα ξύλα, με το μισό κόστος καυσίμων, μπορεί να θερμάνει χώρους από 100 έως 120 τ.μ., ενώ το παραδοσιακό ζεσταίνει μόνο τον χώρο του, γιατί δεν μεταδίδει την θερμότητα σε άλλους χώρους. Αξιοσημείωτο επίσης ότι η αιθαλομίχλη που παράγει το παραδοσιακό τζάκι παράγεται και μέσα στο σπίτι, κάτι που μπορείτε ν’ αποφύγετε μ’ ένα ενεργειακό τζάκι. Την ίδια στιγμή, το ενεργειακό τζάκι έχει τρεις φορές λιγότερο κόστος σε σχέση με το παραδοσιακό τζάκι, ενώ φυσικά είναι πολύ φθηνότερη λύση και σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ενεργειακά τζάκια κασέτες

Πρόκειται για ειδικά κατασκευασμένες εστίες που τοποθετούνται σε υπάρχοντα ανοικτά τζάκια. Έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τα προαναφερόμενα ενεργειακά τζάκια και κάποιες απ’ αυτές έχουν ενσωματωμένα βεντιλατέρ για μεγιστοποίηση της απόδοσης. Η τοποθέτησή τους γίνεται μ’ εύκολο τρόπο και χωρίς ζημιές, μέσα σε λίγες ώρες. Μεταμορφώνουν δε το παλιό τζάκι σ’ ένα σύγχρονο ενεργειακό, αερόθερμο τζάκι, οικονομικό, εύκολο στη χρήση και με απίστευτη απόδοση.

Θερμομόνωση

Ένας άλλος πιο έμμεσος -αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικός- τρόπος ενίσχυσης της θέρμανσης του σπιτιού είναι η θερμομόνωση. Χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Την εσωτερική και την εξωτερική. Και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόζονται θερμομονωτικά υλικά στους τοίχους εσωτερικά κι εξωτερικά αντίστοιχα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται σημαντική μείωση απώλειας θερμότητας απ’ το εσωτερικό του κτιρίου.

Άλλες υπηρεσίες και το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ οίκον

Εκτός της θέρμανσης, το κατάστημα του κ. Σωτηρακόπουλου αναλαμβάνει την εγκατάσταση Μπάρμπεκιου, καμινάδων και τοποθέτηση διακοσμητικών πετρών εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων.

«Ομόρφυνε το σπίτι σου με επένδυση πέτρας» παροτρύνει τον κόσμο ο κ. Σωτηρακόπουλος, προτείνοντας διάφορα είδη πέτρας για όλα τα γούστα. Το κατάστημά του παρέχει 12 άτοκες δόσεις και προσφορές για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ οίκον.

Τον κ. Σωτηρακόπουλο μπορείτε να τον βρείτε στην οδό Μακρή 20 στο Αγρίνιο ή στα τηλέφωνα 26410 27940 και 6937 042406. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του, www.sotirakopoulosoe.gr.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος