Τέσσερις μουσικοί, μια υπέροχη διασκευή. Το Altalena του Lino Cannavacciuolo. Έτσι γνώρισα τους Mottet. Όπως λένε και στην περιγραφή τους στο κανάλι τους στο youtube, η γκάμα των διασκευών τους ξεκινάει από Lana del Rey, Kovacs, Adele και καταλήγει σε Vivaldi και Piazzolla, έχοντας περάσει πρώτα από τη Γαλλία του Yann Tiersen, την Κούβα των Orishas και έχοντας φλερτάρει με τη gypsy παράδοση των Βαλκανίων και της Ιβηρικής. Μέσα από τον ήχο, τις λέξεις και την αύρα τους αποδεικνύουν ότι είναι ικανοί να σε ταξιδέψουν. Εσύ φρόντισε απλά να ακολουθήσεις το ρυθμό τους.

Στο ξεκίνημα του ταξιδιού τους, τους ακολουθεί η Κρυσταλλία Ρήγα, μια ταλαντούχα τραγουδίστρια που νιώθει τη μουσική με τον ίδιο τρόπο, για μια σειρά εμφανίσεων που θα ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της μπάντας.

Πότε δημιουργήθηκε η μπάντα και ποιοι κρύβονται πίσω από τους Mottet;

Το σχήμα δημιουργήθηκε το φθινόπωρο που μας πέρασε και αποτελείται από τους Δημήτρη Κουζή (βιολί), Σωτήρη Καστάνη (κιθάρα), Γιώργο Μπουλντή (κοντραμπάσο), και Γιώργο Μπαμπάνη (ακκορντεόν). Στο ξεκίνημα μας έχουμε την χαρά να συμμετέχει στα φωνητικά η Κρυσταλλία Ρήγα.

Της Λίνας Μπακαλέξη για το alternactive.gr. Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σωτηρίου.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος