Σε εορταστικό κλίμα η τελετή λήξης του Λ.Ο. της ΓΕΑ

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου η τελετή λήξης όλων των τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) για την χορευτική περίοδο 2018-2019.

Η εκδήλωση έγινε στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο, στις 8:30 το βράδυ. Σαν κύριο χαρακτηριστικό είχε τον μεγάλο ενθουσιασμό, άλλα και την άψογη χορευτική και σκηνική παρουσία των συμμετεχόντων χορευτριών και χορευτών.

Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Επτάνησα και Σαρακατσάνοι, ήταν οι περιοχές σταθμοί της πατρίδας μας που χορεύτηκαν στην πιο γνήσια και αυθεντική τους μορφή.

Η συμμετοχή της φημισμένης παραδοσιακής ορχήστρας ΕΠΤΑΣΗΜΟ έδινε σε κάθε περίπτωση το χαρακτηριστικό μουσικό στίγμα για κάθε περιοχή της χώρας μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μ’ ένα σύντομο χαιρετισμό του Έφορου του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) κ. Δημοσθένη Καπώνη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου στη χρονιά που πέρασε, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη διαχρονική τους υποστήριξη.

Στη συνέχεια όλα τα επιμέρους τμήματα του Ομίλου ξεκίνησαν την εκτέλεση των χορευτικών δρώμενων της εκδήλωσης, μ’ ένα σεμνό και παράλληλα αυθεντικό τρόπο. Η εκδήλωση έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο μ’ ένα μεγάλο χορό, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση όλων των συντελεστών της από τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Τσελίκα και τον Έφορο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Δημοσθένη Καπώνη.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος