Ξεκινούν εργασίες στο οδικό δίκτυο Αγρινίου – Θέρμου και Αγρινίου – Καρπενησίου

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου – Προβλέπονται παρεμβάσεις σε 50 σημεία, σε μήκος τουλάχιστον 87 χλμ.

Εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης του εθνικού οδικού δικτύου Αγρινίου – Θέρμου και Αγρινίου – Καρπενησίου ξεκινούν σύντομα, καθώς, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Προβλέπονται παρεμβάσεις σε 50 θέσεις του οδικού άξονα (Σκουνετσιάδα, Ράινα, Γέφυρα στο Ρέμα Ζέρβας, Ποταμούλα, Αύλακες, Αύλακες, Τσάκλα, Κράψη, Διασταύρωση για Πεντάκορφο, Άγιος Βλάσιος, Καραμανέικα, Χούνη, Νέα Αβόριανη, Καινούργιο, Παραβόλα, Παντάνασσα, Βαρειά, Μυρτιά κ.α) σε μήκος τουλάχιστον 87 χλμ. του εθνικού οδικού δικτύου.

Στόχος, σαφέστατα, είναι η άρση της επικινδυνότητας, η κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών και η επαναφορά της οδού στην αρχική της κατάσταση, ώστε ν’ αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια των χρηστών.

Θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικές, τεχνικές, ασφαλτικές, πρασίνου, σήμανσης και ασφάλισης συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς πρόκειται για υποέργο της μεγάλης εργολαβίας με τίτλο «συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΔΕ και επισκευή – συντήρηση εξοπλισμού και μέσων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ».

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Χρήστος Καραγιάννης και ο ειδικός συνεργάτης ΠΔΕ Χρήστος Μητρογιώργος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος