Χαρδαλιάς: «Υποχωρεί το ιικό φορτίο στην Αιτωλοακαρνανία» – «Πέφτει» στο κίτρινο επίπεδο ο Νομός

Θετικά νέα από την Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός

Θετικά νέα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την Αιτωλοακαρνανία, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής 11 Ιουνίου. Σύμφωνα με όσα είπε, η Περιφερειακή Ενότητα «πέφτει» στο κίτρινο επίπεδο (από το πορτοκαλί που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα) του επιδημιολογικού χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, καθώς, όπως είπε, «υποχωρεί το ιικό φορτίο της περιοχής, κάτι που άλλωστε γίνεται και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες σε όλη τη χώρα».

«Tα επιδημιολογικά δεδομένα βελτιώνονται σταθερά σε συνδυασμό με τον ρυθμό εμβολιασμού και η μείωση του ιικού φορτίου επιτρέπει νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας» είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς κι έκανε λόγο για υποχώρηση του φορτίου σε 24 περιοχές της χώρας, εκ των οποίων οι 16 «πέφτουν» στο κίτρινο επίπεδο, από το πορτοκαλί στο οποίο ήταν μέχρι σήμερα. Άλλες οκτώ Περιφερειακές Ενότητες «πέφτουν» από το κίτρινο στο πράσινο, αλλά η Κως «ανεβαίνει» στο πορτοκαλί.

Πιο συγκεκριμένα, οι 16 Περιφερειακές Ενότητες που «πέφτουν» στο «κίτρινο» επίπεδο είναι: Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβου, Κιλκίς Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.

Στο «πράσινο» πέφτουν οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος