Ξανά φέτος δράσεις για την ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών

Για δεύτερη χρονιά, συνεργασία δύο Περιφερειών για την ανάδειξη της Λίμνης

Κοινές Δράσεις ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών και το 2023 θα πραγματοποιήσουν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, όπως επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιού.

Έγινε αποτίμηση των κοινών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2022, όπου κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο το αποτέλεσμα. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, «για πρώτη φορά με οργανωμένο τρόπο πραγματοποιήθηκαν δράσεις που ανέδειξαν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Λίμνης των Κρεμαστών, ενώ δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης». Εξάλλου, μέσω περιηγήσεων με ναυλωμένα σκάφη, χιλιάδες επισκέπτες είχαν πέρσι την ευκαιρία διά ζώσης να παρατηρήσουν το πλούσιο υδάτινο οικοσύστημα της περιοχής.

Έγινε προγραμματισμός για τη νέα χρονιά κι εκφράστηκε διάθεση για προσπάθεια εμπλουτισμού των εκδηλώσεων, ώστε να τονωθεί το στοιχείο του τουρισμού με προσέλκυση επισκεπτών και προβολής σε διευρυμένο επίπεδο. Το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες τακτικές συναντήσεις για καλύτερο συντονισμό εν όψει της υλοποίησης των δράσεων.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες