Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Τριήμερη βοήθεια στη Λευκάδα από 8μελή ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας (pics)

Κοινοποίηση

Βοήθεια στη σεισμόπληκτη Λευκάδα απέστειλε η Αιτωλοακαρνανία για 3 μέρες, με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ) Μεσολογγίου, αποτελούμενη από κλιμάκιο 8 Διασωστών με πλήρη εξοπλισμό. Ήταν μια κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης στους πληγέντες κατοίκους του γειτονικού νησιού, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1R την προηγούμενη Τρίτη (17/11).

Οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ μετά από συνεννόηση των υπεύθυνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών πήγαν σε πολλά σεισμόπληκτα χωριά και έστησαν σκηνές, μοίρασαν νερό, τρόφιμα, έδωσαν πρώτες βοήθειες και συμπαραστάθηκαν σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Οι 8 εθελοντές της ομάδας, υπό δύσκολες συνθήκες, μπήκαν σε ακατάλληλα σπίτια και έβγαλαν αντικείμενα χρήσιμα για την επιβίωση των πληγέντων ιδιοκτητών τους και ανέβηκαν σε σκεπές για να βάλουν νάϊλον για προστασία από τις βροχές.

“Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από αυτό που υπηρετούμε, δηλαδή να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Η αγάπη του κόσμου, η υποδοχή και η φιλοξενία τους ήταν συγκινητική, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Θα ξαναβρεθούμε γρήγορα κοντά τους όταν μας χρειαστούν” σημειώνουν τα μέλη της ομάδας και συμπληρώνουν: “Ευχαριστούμε την περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για την συνεργασία καθώς επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Σταρακά Χριστίνα για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε επίπεδο συντονισμού”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της κας. Σταρακά καλύφθηκαν τα έξοδα μετακίνησης μας στο νησί.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της αποστολής που λειτούργησαν επαγγελματικά” δήλωσε σχετικά ο αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ, Διονύσης Τσιρόγλου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: