Το “Ψέμα στο Ψέμα” από την ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice πάει στο Μεσολόγγι

Μία από τις πιο απολαυστικές, ζωντανές και με καλό χιούμορ κωμωδίες των τελευταίων ετών, με τίτλο “Ψέμα στο Ψέμα” (του Anthony Neilson), ανέβασε φέτος η θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αγρίνιο που μοίρασαν πολύ γέλιο στο κοινό, η θεατρική ομάδα ταξιδεύει στο Μεσολόγγι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, όπου θα δώσει ακόμη μία παράσταση το βράδυ, στις 21:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας. Είσοδος ελεύθερη.

Η θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice

Η Ομάδα για τρίτη χρονιά δοκιμάζει τις ικανότητες της επιλέγοντας το «Ψέμα στο Ψέμα», μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά που συνδυάζει μοναδικά την τρυφερότητα με το χαμόγελο και την συγκίνηση με το γέλιο μέχρι δακρύων. Πρόκειται για μια εντελώς νέα πρόταση για την κωμωδία στα ελληνικά θεατρικά δεδομένα, που σκηνοθέτησε με μεράκι κι αγάπη και φέτος η Γιούλη Μαρούση.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο ξεκινά όταν δύο αστυνομικοί, δυο «καμάρια» της αγγλικής αστυνομίας, έρχονται να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ένα ατυχές περιστατικό. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και διστάζουν να αποκαλύψουν τα δυσάρεστα νέα. Το όλο ζήτημα απαιτεί ειδικό χειρισμό, αλλά κάτι η καλοσύνη τους, κάτι το πνεύμα των ημερών… τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται. Και όπως συχνά συμβαίνει και στην αληθινή ζωή, εξωγενείς και αστάθμητοι παράγοντες και γεγονότα που δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή να υπολογίσουμε… οδηγούν τους ήρωές μας σε μια σειρά φοβερών παρεξηγήσεων με άλλοτε συγκινητικά και άλλοτε ξεκαρδιστικά αποτελέσματα…

Το ηθικό μήνυμα του έργου: Xίλιες φορές μια δυσάρεστη αλήθεια από το καλύτερο ψέμα.

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Γκούβα
Δραματουργική επεξεργασία: Γιούλη Μαρούση
Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος-Νίκος Βελτσίστας
Επιμέλεια Κοστουμιών: Δήμητρα Γκούβα
Μουσική επιμέλεια: Μάγδα Σαρλάμη
Φωτισμοί-ήχος: Δημήτρης Παπαδάκης
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βάσια Βλάχου ως Γκαρσον, Λάμπρος Κατσινούλας ως Γκομπελ, Θύμιος Παπαγρίβας ως Τζοναθαν, Θεόδωρος Ρεβύθης ως Τζοναθαν, Βασίλης Σβίγγος ως Μπλαντ, Νίκος Τσαρούχης ως Σαντυ, Γιώργος Τσιτσέλης ως Μπαλταζαρ, Ιωάννα Τσούνη ως Γκρονυα.
Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος : Χριστιάνα Μπίμπα
Φωτογραφίες: Θύμιος Παπαγρίβας
Κομμώσεις: Έφη Μηλιώνη
Μακιγιάζ: Μαρία Ταρκαζίκη
Βιντεοσκοπηση: Χρήστος Μουρτζιάπης

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος