Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου εξυπηρετεί πάνω από 2.000 ωφελούμενους ετησίως

Το μήνυμα του Δήμου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από το 1948 ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (@World Health Organization). Η φετινή επέτειος με μήνυμα «Building a Fairer, Healthier World», δηλαδή «Δημιουργώντας έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο» είναι αφιερωμένη στα Κοινωνικά Φαρμακεία που με τη δράση τους αποτελούν μέσο για έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο γι αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. 

Σε μήνυμά του, ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει ότι το Κοινωνικό του Φαρμακείο λειτουργεί απ’ το 2012 κι εξυπηρετεί περισσότερους από 2.000 ωφελούμενους ετησίως. Οι δωρεές που δέχεται ανέρχονται μηνιαίως στα περίπου 1.000 φαρμακευτικά σκευάσματα απ’ τα οποία τα 600 δίνονται σε πολίτες και φορείς (ιδρύματα αναπήρων – ηλικιωμένων, όμορα Κοινωνικά Φαρμακεία) συμβάλλοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης πολλών ευάλωτων ομάδων της τοπικής κοινωνίας αλλά και πέρα από αυτήν.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της Πανδημίας, όπου η πρόσβαση στις διάφορες δομές υγείας έγινε ακόμα πιο δύσκολη, το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου παρέμεινε άμεσα προσιτό στους πολίτες και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε φορείς και πολίτες για τη συμπαράσταση και ιδιαίτερα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αγρινίου καθώς και τη μη Κερδοσκοπική Εταιρία Givmed για τη διευκόλυνση και την ανάδειξη του έργου μας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγρινίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος