Το «καλάθι του νοικοκυριού» φέρνει προσφορές για τα Χριστούγεννα – Πρεμιέρα γύρω στις 15 Δεκεμβρίου

Προσφορές για το γιορτινό τραπέζι ετοιμάζονται στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Το «καλάθι του νοικοκυριού» θα πάρει εορταστικό χρώμα με νέα προϊόντα, κυρίως Χριστουγεννιάτικα, με προσφορές για το γιορτινό τραπέζι. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την πορεία που έχει πάρει το μέτρο. Για το λόγο αυτό έρχεται και το εορταστικό καλάθι με κρέατα, γλυκά και ποτά, ώστε οι καταναλωτές, εν όψει Χριστουγέννων, να μπορέσουν να ψωνίσουν πιο οικονομικά τα βασικά αγαθά.

Σύμφωνα με το dikaiologitika, πρεμιέρα θα κάνει γύρω στις 15 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει κρεατικά, γλυκά και άλλα είδη, ενώ ενδέχεται να περιλαμβάνει και αναψυκτικά. Θα είναι στη διάθεση των καταναλωτών για τρεις εβδομάδες, δηλαδή έως και την εβδομάδα των Θεοφανίων.

Συγκράτηση των τιμών φέρνει το «καλάθι» και σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ενδεικτικό της ανάγκης των καταναλωτών να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.

Οπως είπε ο ίδιος, μεγάλο μέρος των καταναλωτών ψωνίζει από το «καλάθι του νοικοκυριού» και γι’ αυτό το λόγο οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων, θέλοντας να κρατήσουν τους πελάτες τους, αναγκάζονται αντί ν’ αυξήσουν τις τιμές να τις μειώσουν σε ποσοστό 5% ή 10%, ενώ γι’ ακόμη μια φορά κάλεσε τους καταναλωτές να ψωνίζουν απ’ το «καλάθι του νοικοκυριού», ώστε να πιεστούν περαιτέρω οι τιμές του.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος