Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Το Επιμελητήριο στηρίζει τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας

Κοινοποίηση

Για την παραμονή του τμήματος στο Αγρίνιο

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας εκφράζει γι’ ακόμη μία φορά το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για παραμονή του τμήματος στο Αγρίνιο. Το Επιμελητήριο αναφέρει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμμετέχει στην αγωνία όλων των φορέων της περιοχής, αλλά και στη συστράτευση για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και το ρόλο των Πανεπιστημίων στη διαδικασία αυτή.

Το Επιμελητήριο τονίζει ότι «σε όλο τον κόσμο η ανάπτυξη και η οργάνωση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έχει κύρια αναπτυξιακό χαρακτήρα, αλλά και ερευνητικό και όχι πελατειακό και ωφελιμιστικό στόχο συγκεκριμένων προσώπων που αξιοποιούν τη θέση ή το ρόλο που τους παρέχει η πολιτεία και η κοινωνία σαν εργαλείο ανέλιξης και καταξίωσης κοινωνικής ή και πολιτικής».

Θυμίζει δε το Σχέδιο Αθηνά, που, όπως λέει η Διοίκησή του, «στο τέλος πολλά τροποποιήθηκαν, πολλά εξαφανίστηκαν, αλλά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και τον ανάδελφο νομό Αιτωλοακαρνανίας κανείς δε νοιάστηκε και κανείς δεν πρότεινε ότι η παραμονή του αποτελεί έναν δυτικό αναπτυξιακό πόλο».

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η λειτουργία του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο μπορεί να συμβάλει στην:

  • Ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορία της ευρύτερης περιοχής, καταστώντας το νομό ως πόλο έλξης επιστημονικής έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας και προσέλευσης τουριστών.
  • Προσφορά δυνατότητας συμμετοχής των φοιτητών του τμήματος σε πανεπιστημιακές ανασκαφές και μελέτες σε συνέργεια με τοπικούς συλλόγους και φορείς με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της Αιτωλοακαρνανίας.
  • Συνεργασία των πανεπιστημιακών τμημάτων με τοπικούς συλλόγους για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον πανεπιστημιακό και επαγγελματικό τομέα.
  • Προσέλευση τμημάτων ανθρωπιστικών σπουδών στο Αγρίνιο.
Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: