Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Το Αγρίνιο τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών, το Αγρίνιο τίμησε και φέτος τη μνήμη του προστάτη και πολιούχου της πόλης, Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Στην ακολουθία του Όρθρου και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν το πρωί της Πέμπτης (9/5) στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Κανάγκας κ. Θεοδόσιος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους.

Η λιτανεία

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο κορυφώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) με την ακολουθία του μεθέορτου αρχιερατικού Εσπερινού και την Λιτάνευση της Εικόνος και του αποτμήματος ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Στην ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Χριστοφόρου στους δρόμους του Αγρινίου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών: Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στην κεντρική πλατεία τελέσθηκε η αρτοκλασία και μίλησε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στην λιτάνευση, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών της περιοχής, αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της πόλεως, εκπρόσωποι πολιτιστικών, λαογραφικών συλλόγων και φορέων.

Παπαναστασίου: “Ημέρα ελπίδας και προσδοκίας”

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή τον εορτασμό, ευχήθηκε για τον Πολιούχο: “Η πόλη μας γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Χριστόφορο με ιερή κατάνυξη. Αποδίδουμε τιμές σε μια σημαντική μορφή της Χριστιανοσύνης που μαρτύρησε για την πίστη του. Η μετάνοια, η εγκαρτέρηση και η προσευχή του γίνονται δίδαγμα για όλους εμάς. Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής, αλλά και μια ημέρα ελπίδας και προσδοκίας. Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας”.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: