Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Θερμαινόμενοι χώροι στις Δομές Αστέγων για αντιμετώπιση του ψύχους

Κοινοποίηση

Τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι

Θερμαινόμενους χώρους για διημέρευση και φιλοξενία διαθέτουν οι Δομές Αστέγων (3ο χλμ. ΕΟ Αγρινίου-Ιωαννίνων), υπενθυμίζει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, εν όψει εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι Δομές μπορούν να φιλοξενήσουν όσους ζουν είτε σε συνθήκες αστεγίας ή σε κατοικίες που είναι ακατάλληλες και ανεπαρκείς για την προστασία τους από το ψύχος και τα έντονα καιρικά φαινόμενα και αναζητούν ένα ασφαλές και ζεστό χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από 07:30 έως 19:30 για διημέρευση και από 19:00 έως 09:00 για διανυκτέρευση. Απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στη χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου). Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της διασποράς της covid-19, όπως προβλέπονται από τη Δομή σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Εν τω μεταξύ, η Ομάδα παρέμβασης στο δρόμο (Streetwork), αποτελούμενη από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγο και Νοσηλευτές, θ’ αναζητήσει πιθανά σημεία που διαμένουν πολίτες σε καθεστώς αστεγίας ή σε ακατάλληλες συνθήκες, με σκοπό την ενημέρωσή τους για την δυνατότητα διαμονής τους στις Δομές, αλλά και για τη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641053202, 2641360590, 2641360591.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: