«Ταξίδι στην Αρχαιότητα»: Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία για ωφελούμενους ΤΕΒΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Μαρία Σαλμά: «Ένα “Ταξίδι στην Αρχαιότητα”, εικόνες και μνημεία από το παρελθόν, ζωντάνεψαν στα μάτια όλων»

Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία διοργάνωσε για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Αιτωλοακαρνανίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΤΕΒΑ. Η εκδρομή διεξήχθη την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023. Τα παιδιά-εκδρομείς επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, πήραν μέρος σε Αρχαία παιχνίδια και δραστηριότητες, ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο, έτρεξαν στο Αρχαίο Στάδιο, επισκέφθηκαν τον βοτανικό κήπο, όπου και φύτευσαν καλλωπιστικά φυτά και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με πηλό. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά σχολίασε: «Έναν από τους πιο μεγαλοπρεπείς λατρευτικούς τόπους της αρχαιότητας, την πανέμορφη και ιερή Αρχαία Ολυμπία, σύμβολο του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και της Ειρήνης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ. Μέσα από μια ιστορική αναδρομή, ένα “Ταξίδι στην Αρχαιότητα”, εικόνες και μνημεία από το παρελθόν, ζωντάνεψαν στα μάτια όλων, αφήνοντας έτσι αναμνήσεις αξέχαστες και χαραγμένες σε όλους τους επισκέπτες».

Η δράση υλοποιήθηκε με την συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηλείας και συγκεκριμένα της  Ερωφίλης Ίριδας Κόλλια, Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας και των Αρχαιολόγων, Ευγενίας Γιαννούλη και Μαρίας Γεωργοπούλου, καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου. 

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες