Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τα τελικά αποτελέσματα σε όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

Κοινοποίηση

Πέντε Δήμοι εξέλεξαν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή

Δημάρχους από την πρώτη Κυριακή εξέλεξαν οι 5 από τους 7 Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Στον Δήμο Αγρινίου ο Γιώργος Παπαναστασίου εκλέχτηκε με ποσοστό 49%, με διαφορά που αγγίζει το 16% από τον Κώστα Πιστιόλα. Ο Συνδυασμός του κ. Παπαναστασίου θα έχει 23 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, έναντι 11 βασικού του αντιπάλου.

Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή εξέλεξαν επίσης οι Δήμοι Αμφιλοχίας (Τορουνίδης με 56,37%), Θέρμου (Κωνσταντάρας με 56,26%), Ναυπακτίας (Γκίζας με 48,75%) και Ξηρομέρου (Τριανταφυλλάκης με 62,72%).

Στον Δήμο Μεσολογγίου η αναμέτρηση πάει για δεύτερο γύρο, όπου Κώστας Λύρος και Σπύρος Διαμαντόπουλος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την Δημαρχία. Ο κ. Λύρος εμφανίζεται με ποσοστό άνω του 30% στην πρώτη Κυριακή και μπαίνει με πλεονέκτημα στην… κούρσα του δευτέρου γύρου, καθώς την ίδια ώρα ο κ. Διαμαντόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 14,47%.

Στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας ο Γιώργος Αποστολάκης έφτασε κοντά στην επανεκλογή του φτάνοντας το 41,69%, αλλά μαζί με τον Αθανάσιο Κασόλα (που συγκέντρωσε 29,59%) θα πάνε στον δεύτερο γύρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά Δήμο:

Δήμος Αγρινίου:

Δήμος Μεσολογγίου:

Δήμος Αμφιλοχίας:

Δήμος Ναυπακτίας:

Δήμος Θέρμου:

Δήμος Ξηρομέρου:

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας:

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: