Τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Fruit Logistica

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Fruit Logistica στο Βερολίνο, μαζί με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ και τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Η Περιφέρεια επιδότησε τη συμμετοχή επιχειρήσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά στην έκθεση, με σκοπό την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Η συμμετοχή των προϊόντων της «Ολυμπιακής Γης» αντιμετωπίστηκε με θετικό τρόπο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες με το ενδιαφέρον των επισκεπτών να ξεπερνάει κάθε πρόβλεψη. Η εκδήλωση προσέλκυσε πολλούς επιχειρηματίες και εμπόρους από τον χώρο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην κεντρική λαχαναγορά του Βερολίνο «fruchth of Berlin», όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εμπόρους-εισαγωγείς μεσογειακών φρούτων και λαχανικών. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν οι ενδεχόμενες συνεργασίες και παρείχονταν ενημερώσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής προϊόντων στη Γερμανία, τα κανάλια διανομής και τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες με συναφή προϊόντα.

Στην Fruit Logistica, η ΠΔΕ και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης εκπροσωπήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, τον οποίο συνόδευε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Σπύρος Παπασπύρου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος