Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου και το 6ο Λύκειο Αγρινίου

Κοινοποίηση

Στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου

Επίσκεψη στο κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard πραγματοποίησε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου και το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου. Τα δύο σχολεία συναντήθηκαν στο Ναύπλιο κι επισκέφτηκαν τον χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, όπου στεγάζεται το ερευνητικό κέντρο (Κέντρο Ελληνικών Σπουδών – ΚΕΣ) του κορυφαίου κατά πολλούς Πανεπιστημίου του Κόσμου.

Παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης», που πρόκειται για μία εισαγωγή των μαθητών στην Ψηφιακή Τεχνολογία και τις μεθόδους με τις οποίες αξιοποιείται από πανεπιστήμια όπως το Harvard. Έγινε επίσης σύντομη παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΣ και του Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε πλοήγηση στο διαδίκτυο σε επιλεγμένες ιστοσελίδες, όπως αυτή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον. Τέλος έγινε αναφορά στα μαζικά ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα (Massive Online Open Courses – MOOCs) με σύνδεση στο HeroesX και το μαζικό ανοικτό διαδικτυακό εγχείρημα του Gregory Nagy, καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Harvard και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Η παρουσίαση περιλάμβανε πλοήγηση σε ελεύθερης πρόσβασης διαδικτυακά μέσα και πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης (π.χ. EdX, Khan Academy, Ted.com, κ.λπ.), στις βάσεις δεδομένων της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Harvard στις οποίες παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους ερευνητές μέσα στο κτήριο του ΚΕΣ κι επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης.

Η εκπαιδευτική συνάντηση έκλεισε με προβολή συγκεκριμένων παραδειγμάτων αναζήτησης πηγών πληροφόρησης. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια εισαγωγή στην έρευνα και στις τεχνικές αναζήτησης ψηφιακών πηγών.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: