Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Στο Αγρίνιο, βασιλεύει ο Παναιτωλικός!

Κοινοποίηση

gipedo-kosmos-panai
Photo-Right: paravatos.eu

Τι και αν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας κυριαρχούν οι «μεγάλοι» του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Τι και αν σε κάθε τους «έξοδο» στην επαρχία είναι σαν να αγωνίζονται εντός έδρας, χάρη στους πολυπληθείς φίλους τους στην εκάστοτε πόλη; Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει στο Αγρίνιο… Όπως είπε πολύ σωστά και στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου ο Μάκης Χάβος, «Στο Αγρίνιο, βασιλεύει ο Παναιτωλικός»!

Είναι γεγονός πως τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ΠΑΟΚ, υποδέχτηκαν φίλοι τους με την άφιξή τους στο Αγρίνιο. Επίσης όμως, γεγονός είναι πως αυτοί τους οι φίλοι εκτός από πάρα πολύ λίγοι και πιθανότατα «εισαγόμενοι», ήταν και άφαντοι στις εξέδρες του «κλουβιού» κατά τη διάρκεια του αγώνα… Ο λόγος; Μα φυσικά το ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι από τις επαρχιακές ομάδες που περιμένουν τους λαοφιλείς του κέντρου και τους φίλους τους για να γεμίσουν το γήπεδο.

Ο «Τίτορμος» διαθέτει τη δυναμική και το γεμίζει μόνος του, με τον κόσμο του, κάνοντας «sold out» σε λιγότερο από τρεις ώρες από την έκδοση των εισιτηρίων. Έχει τις εξέδρες του γηπέδου του γεμάτες τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και μπορεί να περηφανεύεται, ως κάτοχος μίας από τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος, τόσο σε ατμόσφαιρα από τους φίλους και οπαδούς του, αλλά και βάσει της αγωνιστικής του εικόνας…

Κανένας από τους «μεγάλους» δεν πήρε τρίποντο στο Αγρίνιο φέτος, ενώ συγκεκριμένα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δέχτηκαν την ήττα, με τον Ολυμπιακό να έχει αφήσει εδώ τους μοναδικούς δύο βαθμούς που του λείπουν μέχρι στιγμής για το απόλυτο στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός που φέτος κέρδισε ακόμη και μέσα στη Λεωφόρο για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια, δεν κατάφερε να περάσει από το «κλουβί» που φέτος έχει γίνει κάστρο!

Εκτός λοιπόν από όλα τα παραπάνω, εκτός από τις δύο ιστορικές νίκες του Παναιτωλικού απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, η ομάδα του Μάκη Χάβου διαθέτει ένα πολύ ασυνήθιστο ρεκόρ για Ελληνική και δη επαρχιακή ομάδα… Έχει την καλύτερη εντός έδρας άμυνα όχι στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά σε όλα τα εν εξελίξει επαγγελματικά πρωταθλήματα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ!

Γι’ αυτό λοιπόν, κλείνουμε ακριβώς όπως αρχίσαμε, με τη διαπίστωση πως στο Αγρίνιο, βασιλεύει ο Παναιτωλικός!

Μπάμπης Τσιρώνης
Μπάμπης Τσιρώνης
Γεννημένος στο Αγρίνιο στις 15 Φεβρουαρίου 1992, έγραψε το πρώτο του άρθρο στην εφημερίδα «Αναγγελία» σε ηλικία 16 ετών. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με αρκετά τοπικά μέσα και όχι μόνο (εφημερίδες-ραδιόφωνο-ιστοσελίδες) ενώ είναι ανταποκριτής του ΣΠΟΡ FM στο Αγρίνιο.
spot_img

Διαβάστε επίσης: