Στο Αγρίνιο η δράση «Οκτάηχος»: Παρουσίαση του βιβλίου – μουσικού έργου «Παναρμόνιον»

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003), θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου – μουσικού έργου «ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΟΝ», μέρος της δράσης Οκτάηχος – Octoechos, την Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (αίθουσα Γλυπτοθήκη).

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και φέρει την υπογραφή της Χρυσούλας Τασολάμπρου (Βυζαντινή Μουσική ως στοιχείο ΑΠΚ).

Χαιρετισμοί:

  • Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός
  • Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου

Ομιλητές :

  • Τασολάμπρου Χρυσούλα (Αναφορά στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, το Εθνικό Ευρετήριο και τη Βυζαντινή Μουσική ως στοιχείο της ΑΠΚ)
  • Κετσετζής Φώτιος, Άρχων Πρωτοψάλτης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής (Αναφορά στη Βυζαντινή Μουσική και το Πατριαρχικό ύφος)
  • Ζήσης Χρήστος, καθηγητής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής – Φιλόλογος («Η διάσωση και διάδοση της καθ’ ημάς κοσμικής μουσικής, μέσα από αγιορείτικους κώδικες βυζαντινής σημειογραφίας»)

Το μουσικό έργο θα ερμηνεύσει η Βυζαντινή – Παραδοσιακή Χορωδία «Αγία Σκέπη». Tη χορωδία συνοδεύουν οι μουσικοί Ζήσης Χρήστος, Λιούλιος Γιώργος, Τσούμας Γιώργος.

Το «ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΟ» παρουσιάστηκε πρώτη φορά το Μάιο του 2022 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η εκδήλωση ανήκει στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του «4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου»

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος