Στις 3 Απριλίου ο μαθηματικός διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως ο διαγωνισμός – Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στην Αιτωλοακαρνανία

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει για τρίτη φορά ετήσιο πρωτότυπο διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων. Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα διεξαχθεί, αποκλειστικά, ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως στις 3 Απριλίου 2021, ημέρα Σάββατο. Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Για τη συμμετοχή ενός μαθητή στην εξέταση απαιτείται σύμφωνη γνώμη του γονέα, καθώς και συνδρομή για ένα έτος στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (10€).

Η εξέταση είναι πολύ φιλική και αυτοματοποιημένη, καθώς κάθε μαθητής θα κληθεί να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ο διαγωνισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς αναφέρεται, κυρίως, σε ικανότητες. Πέρυσι είχαν συμμετάσχει παραπάνω από 15.000 μαθητές, ενώ βραβεύτηκαν περισσότεροι από 3.000!

Περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του μπορούν να αντληθούν από την παρακάτω σχετική ιστοσελίδα: http://www.hms.gr/pythagoras/

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στην Αιτωλοακαρνανία

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ στηρίζει τον διαγωνισμό κι έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του στην περιοχή, δημιουργώντας εξεταστικό κέντρο. Για τη διαδικασία εγγραφής στο εξεταστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, οι μαθητές μπορούν ν’ απευθύνονται στο σχολείο τους ή στο email του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ ([email protected]) ή στους υπεύθυνους του διαγωνισμού:

  • κ. Καλαμπαλίκη Γεράσιμο (για τα Γυμνάσια), τηλ. 6977152995 – email: [email protected]
  • κ. Μαστρογιάννη Αλέξιο (για τα Δημοτικά Σχολεία), τηλ. 6947702780 – email: [email protected]

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να λάβουν κωδικούς, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μέχρι και τις 17.00 της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες