Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας ο Παπαναστασίου

Κοινοποίηση

Ξεκίνησε ο “2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις”

Με τη συμμετοχή 310 διαγωνιζόμενων ξεκίνησε ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων συμμετέχουν στον διαγωνισμό καινοτομίας με ιδέες και προτάσεις για τη βελτίωση των πόλεων και της καθημερινότητάς. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποστηριχθούν από 90 μέντορες, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από 12 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην Επιτροπή Αξιολόγησης μετέχει και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Προκειμένου να μετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με Δήμους, διοργάνωσε 16 τοπικά εργαστήρια, City Labs, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια μπόρεσαν να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Οι ομάδες κατέθεσαν προτάσεις και ιδέες που σχετίζονται με μία ή περισσότερες από  τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Φιλικός Δήμος
  • Βελτιώνω το περιβάλλον
  • Δημόσια υγεία
  • Δίνω λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω καθημερινά

Ο 2ος Μαραθώνιος καινοτομίας ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Ιουλίου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: