Σκέψεις για νέο έκτακτο επίδομα στήριξης το καλοκαίρι σε συνταξιούχους, επιδοματούχους και ΑμεΑ

Σκέψεις για μία ακόμα «επιταγή ακρίβειας» σε όσους την πήραν το Πάσχα

Αποφασισμένη να συνεχίσει την στήριξη των πολιτών δείχνει η κυβέρνηση, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας, που σαρώνει βασικά προϊόντα. Σκέφτεται να επαναλάβει το έκτακτο Δώρο Πάσχα, ως μία ακόμα «επιταγή ακρίβειας» στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο κουμπαράς του νέου κύκλου στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου και είναι προτεραιότητα, η στήριξη να διοχετευθεί σε ευάλωτους και κυρίως στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.

Η δέσμη μέτρων που εξετάζεται επιδιώκει ν’ αντισταθμίσει το άλμα του κόστους διαβίωσης, κυρίως σε ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλόμισθους και ανέργους. Δεν αποκλείεται το Μάιο ν’ ανοίξει ο δρόμος για επανάληψη της εφαρμογής των μέτρων που υλοποιήθηκε εκτάκτως τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το dikaiologitika, η παρέμβαση, εφόσον αποφασιστεί, θα δοθεί προς τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι το κύμα ακρίβειας θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

Υπενθυμίζεται πως η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδομάτων, ΑμεΑ κ.α.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται επίσης να δώσει εκ νέου μετά τις γιορτές έκτακτα επιδόματα σε οικογένειες, στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, σε χαμηλοσυνταξιούχους και στους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και για τους επόμενους μήνες. Από τους υπολογισμούς που έγιναν, εκτιμάται ότι απαιτείται συνολικά επιπλέον κονδύλι 2 έως 4 δισ. ευρώ για 12 μήνες που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος