Συζήτηση Παπαθανάση με Σταϊκούρα για έργα υποδομής στην Αιτωλοακαρνανία

Παπαθανάσης: «Να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε συγκεκριμένα έργα υποδομής» – Σταϊκούρας: «Στο ΕΣΠΑ 21-27 τα εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας και Βάλτου»

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα είχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία Θανάσης Παπαθανάσης, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Έθεσε στον Υπουργό σημαντικά έργα υποδομής που διεκδικεί η Αιτωλοακαρνανία, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και να δοθεί στον τόπο αναπτυξιακή ώθηση. Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην παράδοση της Αμβρακίας Οδού πριν λίγες ημέρες, παρουσία του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ενισχύει την ταχύτητα των μεταφορών, την ασφάλεια και την συνδεσιμότητα της περιοχής με την υπόλοιπη Ελλάδα και αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη».

Μίλησε για το πρωτοποριακό έργο Αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας, το οποίο επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης τις προηγούμενες ημέρες και είπε ότι «είναι ένα τεράστιας σημασίας ενεργειακό έργο, το μεγαλύτερο έργο παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας στη χώρα μας», στο οποίο σήμερα απασχολούνται 400 άτομα και στην πλήρη ανάπτυξή του θα απασχολούνται 1000 άτομα.

Συνεχίζοντας ο Βουλευτής τόνισε: «Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ο μεγαλύτερος Νομός της χώρας, έχει ανάγκη να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε συγκεκριμένα έργα υποδομής» και παρουσίασε στον Υπουργό όλα τα σημαντικά έργα που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην περιοχή. Οι δυο τους συμφώνησαν να έχουν μια στενή συνεργασία για την επίτευξη των στόχων.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το έργο «Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας και Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας», ύψους 79.010.000 ευρώ, θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 21-27 και θα προχωρήσει η υλοποίησή του.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος