Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία

0
127

Παρατάθηκε η ισχύς του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στους Δήμους του Νομού

Συζήτηση για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων την περασμένη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του ΓΓ Υποδομών και Δικτύων Κώστα Δέδε. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, οι Δήμαρχοι του Νομού και στελέχη του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, το Κράτος σχεδιάζει να δαπανήσει για όλη την Επικράτεια ένα ποσό περί τα 300.000.000€ για αντιπλημμυρική προστασία των πληγεισών περιοχών κι ένα μέρος αυτού θα δαπανηθεί σε αντιπλημμυρικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η παράταση ισχύος του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για όσους Δήμους ή περιοχές Δήμων του Νομού έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός να έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός μεταξύ Κυβέρνησης-Περιφέρειας και Δήμων για τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ