Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Συντήρηση σχολικών κτιρίων στον Δήμο Αγρινίου για τη νέα σχολική περίοδο

Κοινοποίηση

Στη συντήρηση σχολικών κτιρίων, ενόψει και της νέας σχολικής περιόδου, προχωρά ο Δήμος Αγρινίου μετά και την δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων. Το πρώτο έργο αφορά την «Ανακατασκευή χώρων υγιεινής 11ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου» και το δεύτερο αφορά «Μονώσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Αγρινίου».

Με το πρώτο έργο θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής των υφιστάμενων χώρων υγιεινής του 11ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Οι δύο σχολικές μονάδες (11ο και 17ο) συστεγάζονται αλλά έχουν ξεχωριστούς χώρους υγιεινής. Του 11ου δημοτικού οι χώροι υγιεινής είναι υπέργειοι ενώ του 17ου είναι υπόγειοι. Η ανακατασκευή των χώρων κρίνεται απαραίτητη λόγω παλαιότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων και ύπαρξης μεγάλων προβλημάτων του συστήματος αποχέτευσής τους. Για το λόγο αυτό θα γίνει αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων ύδρευσης – αποχέτευσης, αντικατάσταση όλων των ειδών υγιεινής και στις δύο τουαλέτες, και θα τοποθετηθούν υποβρύχιες αντλίες για την απομάκρυνση των λυμάτων από τις υπόγειες τουαλέτες. Επίσης θα γίνει αντικατάσταση όλων των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού και στις δύο τουαλέτες, των ηλεκτρικών πινάκων και των φωτιστικών. Τα κουφώματα, οι επιστρώσεις δαπέδων και οι επενδύσεις τοίχων θα αντικατασταθούν και αυτά με τη σειρά τους.

Επίσης θα κατασκευαστεί ένα μεταλλικό στέγαστρο που θα εξυπηρετεί τις υπέργειες τουαλέτες του 11ου δημοτικού σχολείου, λόγω προβλημάτων πρόσβασης των μαθητών όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν.

Το δεύτερο έργο πρόκειται για τις μονώσεις-επισκευές κεραμοσκεπών σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες στα παρακάτω σχολεία:

  • 2ο και 6ο Γυμνάσιο: Στεγανοποίηση δώματος με απλό ασφαλτόπανο.
  • 13ο Δημοτικό: Αντικατάσταση μόνωσης δώματος με απλό ασφαλτόπανο.
  • ΕΠΑΛ: Αντικατάσταση μόνωσης δώματος στεγάστρων με απλό ασφαλτόπανο.
  • Δημοτικό σχολείο Αγγελοκάστρου: Επισκευή κεραμοσκεπών.
  • Δημοτικό σχολείο Ματαράγκας: Στεγανοποίηση δώματος με απλό ασφαλτόπανο

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου, σε όλες τις σχολικές μονάδες. Οι εργασίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κοπή χόρτων χαμηλής βλάστησης, κλάδεμα υψηλών δένδρων, με ειδικό γερανοφόρο όχημα.

Επιπλέον ολοκληρώθηκαν εργασίες χρωματισμού στις σχολικές μονάδες 11ο , 17ο , 10ο ,και 1ο Δημοτικό Αγίου Κων/ου, 3ο , 2ο, 6ο και Εσπερινό Γυμνάσιο καθώς και στο 3ο Λύκειο ενώ θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία μέχρι τέλους του έτους.

kammenos6

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: