Συνεχίζεται η διαδικασία αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης

Με πέντε (5) συνεργεία στο Αγρίνιο και ακόμη σε Αμφιλοχία, Αστακό, Βόνιτσα, Θέρμο, Κατούνα, Φυτείες και Χαλκιόπουλο, η Ένωση Αγρινίου υποστηρίζει ενεργά τη διαδικασία αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για 20.000 παραγωγούς στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Ένωση Αγρινίου έχει αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, στοχεύοντας στην πλήρη διασφάλιση των παραγωγών και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων, άρα και του εισοδήματός τους. Η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη και τα πλήρως καταρτισμένα συνεργεία της Ένωσης ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία, συγκεντρώνοντας και καταχωρώντας τις σχετικές πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) λήγει στις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται.

Το εκκαθαριστικό 2015 είναι απαραίτητο έγγραφο για την έναρξη όλης της διαδικασίας.

Το διάστημα που ακολουθεί, η Ένωση θα συγκροτήσει συνεργεία και σε άλλες περιοχές, προς διευκόλυνση των παραγωγών μας. Επισημαίνουμε, όμως, ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να συνεργάζονται με τα συνεργεία μας, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα και βοηθώντας τους υπαλλήλους στο δύσκολο έργο τους.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι η Ένωση Αγρινίου καταβάλει τιτάνια προσπάθεια για να εξυπηρετήσει τους παραγωγούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είναι ίσως ο μόνος φορέας σε όλη τη χώρα, που βγάζει τόσα συνεργεία στα χωριά, απασχολώντας δεκάδες υπαλλήλους.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος