Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια με τον ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη

Του παρουσίασε τα νέα καινοτόμα κι εκσυγχρονισμένα προγράμματα της Δυτικής Ελλάδας

Με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Χρυσουλάκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας, την Παρασκευή 21 Μαΐου. Παρουσίασε τα νέα καινοτόμα κι εκσυγχρονισμένα προγράμματα της Δυτικής Ελλάδας, με βασικούς πυλώνες την ιστορία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση αλλά και τις ομορφιές του τόπου. Ανέλυσε τις δράσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών απ’ την Ελληνική Επανάσταση κι επεσήμανε ότι η ενεργός συμμετοχή και δραστηριοποίηση του απόδημου ελληνισμού αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες που η Περιφέρεια καθόρισε κατά το σχεδιασμό των δράσεων με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«H νεότερη και η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι στενά συνυφασμένη με το φαινόμενο της Διασποράς. Συνεπώς, η συνέργεια και η επικοινωνία με την νεοελληνική Διασπορά στο πλαίσιο των εορτασμών του 2021 δεν αποβλέπει μόνο στην ιστορική αποτύπωση και την προβολή της σημερινής παρουσίας του σημαντικού αυτού τμήματος του Ελληνισμού, αλλά και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Δυτικής Ελλάδας και της ομογένειας» ανέφερε ο κ. Φίλιας.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δήλωσε πως θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια, ιδιαίτερα στον άξονα της εξωστρέφειας των πολυπαραγοντικών δράσεων με βασικό μοχλό την Τεχνολογία και την Ψηφιακή Πολιτική. Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την προώθηση όλων των δράσεων της Περιφέρειας τόσο στην ομογένεια όσο και σε όλους τους φιλέλληνες εκτός συνόρων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες