Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Συνάντηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη με το ΔΣ της ΠΑΕ Παναιτωλικός

Κοινοποίηση

Δέσμευση του Τραπεζιώτη, ότι θα στηρίξει τις διεκδικήσεις του Παναιτωλικού για υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ και σύνδεση του Δημοτικου Πάρκου Αγρινίου με το γήπεδο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο, ανοιχτό και πράσινο – υπερκομματική συνεργασία» συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Έγινε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε την ομάδα και γενικότερα τα θέματα του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής. Μετά την τοποθέτηση του Προέδρου, ο κ. Τραπεζιώτης τόνισε ότι «ο Παναιτωλικός δεν είναι απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά μια Αξία, που συνδέεται με την ταυτότητα της πόλης και την κοινωνική συνοχή» και συνέχισε:

«Αποτελεί ηθικό ορόσημο, γιατί είναι μια ομάδα αρχών και αξιών μ’ ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία με δράσεις εντός και εκτός των αθλητικών χώρων».

Είπε ότι η προγραμματική πρόταση του Συνδυασμού του για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό διαπνέεται στο σύνολό της απ’ την κεντρική ιδέα ότι αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό. «Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς , να αθλείται και να απολαμβάνει τα ευεργετήματα της άθλησης στην υγεία του, στην κοινωνικότητα, στον ελεύθερο χρόνο», σχολίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος και υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε μια πολιτική και σε κεντρικό και σε επίπεδο Δημοτικής πολιτικής, που θα υπερασπίζεται το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού, τη δημοκρατία στο εσωτερικό του και τη διαφάνεια στη λειτουργία του. Μία πολιτική που θ’ αλλάξει το αθλητικό μοντέλο, ώστε ο αθλητής ν’ απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος και να πάψει να είναι ταυτισμένος με παραγοντισμό, τυχοδιωκτισμό, εμπορευματοποίηση. Να γίνει αυτό που πρέπει να είναι: ένα μέσο ατομικής και κοινωνικής χειραφέτησης, μια διαδικασία δημοκρατικής κοινωνικοποίησης, συμμετοχής του πολίτη στα κοινά που δεν βλέπει τον αθλητή ως καταναλωτή και πελάτη μιας αγοράς».

Στη συνέχεια ο κ. Τραπεζιώτης μίλησε για τη σχέση που θα πρέπει να διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Αθλητισμό κι εξήγησε πως μπορεί να υλοποιηθει μια δημοτική πολιτική για τον Αθλητισμό. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και την καλύτερη εκμετάλλευση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων (5Χ5, τένις, γυμναστήρια, κολυμβητήρια) και στο ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης». Έκανε λόγο για δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων σε Τριχωνίδα, Στράτο και στα άλλα υδάτινα οικοσυστήματα του Δήμου.

Μίλησε για αναβάθμιση των αθλητικών εκδηλώσεων όπως ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» και ο Διεθνής Διάπλους της Τριχωνίδας που, όπως είπε, «υπερβαίνουν τα στενά όρια και μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε αθλητικό τουρισμό, που θα προβάλλει την περιοχή, την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία».

Τόνισε την ανάγκη για δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στον αθλητισμό για όλους, προκρίνοντας μικρά και χρηστικά αθλητικά κέντρα – προπονητήρια στις γειτονιές. Τέλος αναφέρθηκε στην εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την στήριξη του Παναιτωλικού, ο κ. Τραπεζιώτης δεσμεύτηκε να στηρίξει την ΠΑΕ στην διεκδίκηση και δημιουργία νέου δημοτικού αθλητικού κέντρου στο πολιτικό αεροδρόμιο, την δημιουργία δημοτικού υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία μπροστά απ’ το γήπεδο, την βελτίωση του δρόμου προς το ΕΜΙΛΕΟΝ, αλλά και τη σύνδεση του Δημοτικου Πάρκου Αγρινίου με το γήπεδο του Παναιτωλικού.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: