Σημαντικά έργα υλοποιούνται στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τα έργα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης σε απομονωμένα σημεία

Μια σειρά από μεγάλα και μικρά έργα υλοποιούνται στον Δήμο Αμφιλοχίας, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης σε απομονωμένα σημεία του ορεινού Βάλτου. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Κατσούλα, συναντήθηκε στο εργοτάξιο της Αλευράδας με εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που κατασκευάζει το μεγάλο έργο της αντλησιοταμίευσης.

Παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, συνοδευόμενος από μηχανικούς του ΤΕΕ.

Κατά την παρουσίαση, που έγινε απ’ τη Διευθύντρια Υδροηλεκτρικών Έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιούλα Τσικνάκου και τον Διευθυντή του εργοταξίου Δημήτριο Βράγκο, αναλύθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και προκλήσεις του έργου, τα οφέλη που θα προκύψουν μέσω των αντισταθμιστικών για την τοπική κοινωνία και το γενικότερο ενεργειακό – περιβαλλοντικό όφελος για τη χώρα μας.

Σε εξέλιξη κι άλλα σημαντικά έργα του Δήμου

Όπως είπε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, εξελίξεις υπήρξαν και στο μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο του Κάτω Βάλτου, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κήρυξε ως προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Σύντομα θα ξεκινήσει, κόστους σχεδόν 65 εκ. ευρώ, με το οποίο θα αρδευτούν 11.500 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή.

Παράλληλα δρομολογούνται μία σειρά από «μικρότερα» έργα, κάποια από τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτησης προβολέων στο γήπεδο Χαλκιοπούλων, έργο το οποίο θα επιτρέψει στην ομάδα του Ινάχου και στους αθλούμενους να μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και κατά τις βραδινές ώρες.

Εργασίες στο γήπεδο Χαλκιοπούλων

Επιπλέον υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για κατασκευή δικτύου πυρόσβεσης σε περιοχή εγκατάστασης ποιμνιοστασίων της Κοινότητας Κεχρινιάς, συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ.

Η δήλωση Κατσούλα

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας δήλωσε:

«Το έργο της αντλησιοταμίευσης στην Αλευράδα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, όχι απλά τοπικής αλλά εθνικής σημασίας. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Μιλάμε για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, κάποιες από τις οποίες θα μετατραπούν σε μόνιμες μετά την αποπεράτωσή του, αλλά και για αντισταθμιστικά οφέλη από τα οποία θα ωφεληθούν μακροπρόθεσμα οι τοπικές κοινωνίες.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την κατασκευάζουσα εταιρεία ώστε το έργο που θα δημιουργηθεί να λειτουργήσει πραγματικά υπέρ του τόπου μας, προσφέροντας διαρκώς ωφελήματα τα οποία θα απολαμβάνουμε σε βάθος δεκαετιών. Δεν πρέπει όμως να στεκόμαστε μόνο εκεί.

Το έργο της αντλησιοταμίευσης έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος και ως Επένδυση Στρατηγικής Σημασίας, αφού θα συμβάλει τόσο στην ενεργειακή θωράκιση και αυτονομία της χώρας μας όσο και στη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκαλούν οι «παραδοσιακές» μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των ορυκτών καυσίμων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο του έργου, την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθειά μας αυτό το έργο να λειτουργήσει πραγματικά προς όφελος του τόπου μας. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τον Πρόεδρο Λίνο Μπλέτσα για τη συμβολή του στην ανάδειξη τεχνικών και ιστορικών τοποσήμων της περιοχής μας αλλά και για τη συνεργασία που έχουμε ώστε να καταδείξουμε τα πλέον κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για τα χωριά μας».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος