Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Σεμινάρια επιμόρφωσης υπαλλήλων ΟΤΑ από την Π.Ε.Δ. Δ.Ε. (ΦΩΤΟ)

Τα παρακολούθησαν υπάλληλοι και από τους επτά Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα σεμινάρια επιμόρφωσης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε ). Τα σεμινάρια έλαβαν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος της ΠΕΔ.ΔΕ στο Μεσολόγγι και τα παρακολούθησαν υπάλληλοι και από τους επτά Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 υλοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα “Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις Προμηθειών η Υπηρεσιών μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)”. Το σεμινάριο αυτό αφορούσε υπαλλήλους των Διοικητικών υπηρεσιών των Δήμων οι οποίοι εμπλέκονται σε όλο το φάσμα των προμηθειών και των συναφών με αυτές λειτουργίες.

Την Πέμπτη και Παρασκευή 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2017 υλοποιήθηκε το δεύτερο σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών με θέμα “Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Μελετών και Παροχής Τεχνικών και Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)”. Το σεμινάριο αυτό αφορούσε υπάλληλους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων και γενικά όσων εμπλέκονται στην υλοποίηση των έργων και των συναφών με αυτά πράξεις.

Η θεματολογία και των δύο σεμιναρίων εντάσσεται στα νέα δεδομένα που αφορούν όλο το πλέγμα των δημοσίων συμβάσεων για έργα, μελέτες, υπηρεσίες κλπ, και την διαχείριση τους μέσα από το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Μια εξέλιξη η όποια αναμφίβολα εισάγει νέες μεθόδους όσο αφορά τον τρόπο λειτουργιάς κρίσιμων υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Την Δεύτερη ημέρα υλοποίησης των σεμιναρίων παρευρέθη και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε), και Δήμαρχος Αγρινίου κος Γ. Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια τόνισε την αναγκαιότητα συνεχούς ενημέρωσης-πληροφόρησης των υπαλλήλων των Δήμων μέσα από αντίστοιχες διαδικασίες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νέες τεχνολογίες και την συμβολή τους στην εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία των ΟΤΑ. Κλείνοντας δε, αναφέρθηκε στην πάγια θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε), όσο αφορά τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων για όλα τα θέματα που άπτονται του κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εισηγητής των σεμιναρίων ήταν ο κος Απόστολος Κόλλιας, στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης με πλούσια εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: