«Ραψωδίες του νερού», στον Αστακό

Την Κυριακή 27 Αυγούστου

Μουσική βραδιά με τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου και τον τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι Αστακού, την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο. Η μουσική παράσταση έχει στόχο να συνδυάσει ένα σημαντικό στοιχείο του φυσικού μας κόσμου, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής, με την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Το στοιχείο αυτό είναι το νερό, το οποίο, εκτός απ’ το ότι αποτελεί το κυριότερο συστατικό της ίδιας της φυσικής μας υπόστασης, είναι αυτό που έχει περισσότερο συνδεθεί σε επίπεδο διαβίωσης και συμβολισμού στο χώρο της φιλοσοφίας, της θρησκείας και της τέχνης με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η παράσταση εστιάζει στη σχέση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον και περιλαμβάνει τραγούδια από την παράδοση και τον Νίκο Καββαδία μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία που έχουν κυριολεκτική ή μεταφορική αναφορά στη ζωτική, αλλά και σχεδόν μεταφυσική σχέση Νερού και Ανθρώπου.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι που συμβάλλουν σε αυτή την δημιουργική σύμπραξη ο σολίστας Γιώργος Κωτσίνης στο κλαρίνο και το καβάλ, η Νικόλ Κούκιου στα κρουστά και ο Γιώργος Αναστασόπουλος στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Μαζί τους η εξαιρετική ερμηνεύτρια, Δώρα Πετρίδη.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες