Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων “Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό”

Κοινοποίηση

Δράσεις για την Διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Αγρίνιο

O Δήμος Αγρινίου υλοποιεί πρόγραμμα Διαχείρισης των Αδέσποτων ζώων του Δήμου που έχει ως κύριο βασικό άξονα την Εκπαίδευση-επιμόρφωση-προαγωγή της ζωοφιλίας με δράσεις ενημέρωσης πολιτών και μαθητριών και μαθητών.

Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης με γενικό τίτλο “Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό” υλοποιήθηκε με επιτυχία το 2016-2017 σε σχολεία του Δήμου Αγρινίου και περίπου 2300 μαθητές και αφορά στην εκπαίδευση, προώθηση και ανάπτυξη της ιδέας της ζωοφιλίας. Αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και μαθητών, ώστε να αντιμετωπίζουν τα ζώα με σεβασμό κι εκτίμηση, για να γίνει αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία, την κουλτούρα και συμπεριφορά όλων, καθώς και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται για την παράλληλη προστασία της υγείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και μετά από την έγκριση υλοποίησής του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων [Φ14/ΜΚ/216812/225296/Δ1-28/12/2017 ‘Έγκριση υλοποίησης προγράμματος/ δράσεων με τίτλο: «Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό» για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νιας’], σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας ο Δήμος Αγρινίου, διοργανώνει για το σχολικό έτος 2017-2018:

Α. Εκπαιδευτικό ενημερωτικό πρόγραμμα σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας που περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα) με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα συμπεριφοράς, υποχρεώσεων τους ως ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς καθώς και θέματα υγείας των ζώων.

Β. Δυο μαθητικούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας με θέματα:

  • «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, φωτογραφίζω το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς» σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.
  • «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, φωτογραφίζω το αδέσποτο ζώο της γειτονιάς μου» σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.

Ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του καλλιτεχνικού διαγωνισμού είναι Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2018 με έκθεση των έργων στις 4/4/2018 (Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων). Τα έργα (ανά σχολείο) θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στo email του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου [email protected] (Τσιτσιμελή και Εθνική Οδός, Αγρίνιο ΤΚ. 30100) με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στις 9-3-2018, ημέρα Παρασκευή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

  • Βασιλική Καραπαπά, Προïσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δήμος Αγρινίου
  • Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων/ Καινοτόμων δράσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Αιτ/νιας
  • Χρήστος Γαρουφαλής, Καλλιτεχνικός Δ/ντης Δημοτικής Πινακοθήκης και Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Αγρινίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

  • Σπύρος Γιολδάσης, διδάσκων φωτογραφίας, Εικαστικό Εργαστήριο Δήμου Αγρινίου
  • Λεωνίδας Φραγκούλης, Αρχιτέκτονας, μέλος της συντονιστικής φωτογραφικής ομάδας art8, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Αγρίνιο
  • Γιάννης Γιαννακόπουλος, φωτογράφος, operater

Πληροφορίες: Δήμος Αγρινίου, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Δώρα Παπαβασίλη τηλ: 26413-63538

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: