«Πράσινο φως» για τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού – Ενεργειακή βελτίωση και ανακαίνιση του Παπαστρατείου Μεγάρου

Προχωρά επίσης η αποκατάσταση του ορειβατικού καταφυγίου στο Παναιτωλικό Όρος

Τρία έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα για την Αιτωλοακαρνανία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) κατά τη συνεδρίασή της την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται για τα εξής τρία έργα:

  • Αναβάθμιση του Γηπέδου Παναιτωλικού και διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων με τρίτο υποέργο. Αύξηση προϋπολογισμού στα 2.353.000 ευρώ.
  • Ενεργειακή βελτίωση και ανακαίνιση του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, με προϋπολογισμό 810.000 ευρώ.
  • Έγκριση προένταξης του έργου «Αποκατάσταση και ενίσχυση ορειβατικού καταφυγίου Παναιτωλικού Όρους “Κατελάνος”», με προϋπολογισμό 420.000 ευρώ, στο Τεχνικό Πρόγραμμα ΠΔΕ, χρηματοδοτούμενο από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

«Δρομολογούμε έργα που αφήνουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα και στην Αιτωλοακαρνανία, ακριβώς γιατί επιδιώκουμε ισόρροπη ανάπτυξη σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα τριών νέων έργων ύψους 3,5 εκατ ευρώ που σηματοδοτούν την προοπτική να καταστεί ο τόπος μας ακόμη πιο ελκυστικός όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και για την ίδια την τοπική κοινωνία» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος