Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Αύριο η απόφαση για την επαναλειτουργία τους

Συζήτηση των λοιμωξιολόγων αύριο για το θέμα

Στην αυριανή σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα τεθεί το θέμα της επαναλειτουργίας των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και των ΟΠΑΠ Play, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Οι πράκτορες θεωρούσαν πως θ’ ανεβάσουν ρολά μαζί με το λιανεμπόριο τη περασμένη Δευτέρα, αλλά τελικά οι ειδικοί δεν έδωσαν το «πράσινο φως». Σε πρόσφατη συνέντευξή του, μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση ήθελε να επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία μαζί με τα κομμωτήρια, όμως δεν δόθηκε έγκριση από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και ΟΠΑΠ Play, που υπολογίζονται σε 30.000, έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα, καθώς απ’ τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, έχουν λειτουργήσει ελάχιστα. Ειδικά στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές που βρέθηκαν στο «βαθύ κόκκινο», οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων δεν έχουν εργαστεί από τις 7 Νοεμβρίου.

Αν τελικά οι ειδικοί επιτρέψουν την επαναλειτουργία τους στις 12 Απριλίου, η συγκεκριμένη κατηγορία θα επιστρέψει στην εργασία της έπειτα από 5 μήνες.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες