Πότε αναμένεται ν’ ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Τα ποσά του επιδόματος παραμένουν ίδια με πέρσι

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται ν’ ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, όπως αποκάλυψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. «Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θ’ ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο MEGA. Τα ποσά του επιδόματος παραμένουν ίδια με πέρσι, ωστόσο τα εισοδηματικά κριτήρια διευρύνθηκαν για τις οικογένειες με παιδιά.

Φέτος, δηλαδή, αναμένεται να πάρουν επίδομα περισσότερα νοικοκυριά με προστατευόμενα τέκνα. Για πρώτη φορά δε, καθιερώνεται όριο για το τζίρο των φορολογούμενων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ καταργείται το διπλό επίδομα που έλαβαν πέρσι, όσοι γύρισαν την πλάτη στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα, το οποίο κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού, ενώ στις περιοχές με πολύ κρύο το επίδομα φθάνει έως 1.000 ευρώ.

Το εισοδηματικό όριο παραμένει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Αυτό σημαίνει ότι το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί διαμορφώνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με δύο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος αυξάνεται από 33.000 ευρώ σε 39.000 ευρώ.

Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται για πρώτη φορά και όριο τζίρου έως 80.000 ευρώ ετησίως. Άρα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωσαν φέτος στην Εφορία ακαθάριστα έσοδα πάνω από 80.000 ευρώ αποκλείονται αυτομάτως από το επίδομα θέρμανσης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος