Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Παρουσίαση του βιβλίου «Δήμος Εχίνου ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821»

Κοινοποίηση

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) σε συνεργασία με την Τ.Κ. Κατούνας και την αρωγή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, παρουσιάζουν το βιβλίο «Δήμος Εχίνου, ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821», του Νίκου Θεοδ. Μήτση. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, ώρα 20:30, στο Δημαρχιακό κατάστημα Κατούνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσέλευση κοινού: 20:00’
Χαιρετισμοί: 20.30΄
-Γεώργιος Αποστολάκης, Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας.
-Θωμάς Καφρίτσας, Πρόεδρος Τ.Κ. Κατούνας.
-Δημήτρης Στεργίου, Πρόεδρος Ο.Π.ΣΥ.Ξ.
Παρουσίαση:
-Νικόλαος Χούτας, Πολιτικός Επιστήμονας – Ιστορικός, Συγγραφέας, Αντιδήμαρχος Δήμου Αμφιλοχίας.
-Αποφώνηση από τον συγγραφέα του βιβλίου Νίκο Θεοδ. Μήτση.
Συντονιστής ο κ. Παναγιώτης Κοντός , καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙΠΟΕ).

Το βιβλίο αφορά, κυρίως, το ιστορικό γίγνεσθαι στα 1821 -1845 του τ. Δήμου Εχίνου (Κατούνα Ξηρομέρου), καταπιάνεται με την προσφορά των καπεταναίων και οπλαρχηγών και απλών, αλλά Λησμονημένων Μαχητών του 1821 από το Ξηρόμερο και τον τ. Δήμο Εχίνου. Είναι μια ιστορική εργασία, ένα φτωχό κι όμως ευλαβικό μνημόσυνο, σ΄ αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Στο βιβλίο αυτό που αποτελείται από (720) εφτακόσιες είκοσι σελίδες περιέχει, συν τοις άλλοις, πρωτότυπους χάρτες, πλούσιο και ανέκδοτο ιστορικό & αναρίθμητο φωτογραφικό υλικό, προερχόμενο ως επί το πλείστον από τα διάσπαρτα και κακέκτυπα πολλές φορές χειρόγραφα που εμπεριέχονται μέσα στους φακέλους των αγωνιστών – μαχητών από τον τ. Δήμο Εχίνου, αλλά και από τους δυσεύρετους στην έρευνα στρατολογικούς καταλόγους των Ακαρνάνων οπλαρχηγών στα 1821-1829 μέσα από τα Γ.Α.Κ. (Γενικά Αρχεία του Κράτους).

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: