Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Παρουσία φορέων και επισήμων οι φετινές εκδηλώσεις της “Ελαία 2016”

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο ελαιόλαδο και την ελιά

Κοινοποίηση

Με την συμμετοχή εκπροσώπων Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, οικονομολόγων, γεωπόνων και παραγωγών έκλεισε τις εργασίες της η “Ελαία 2016”. Ο Δήμος Αγρινίου για 3η χρονιά διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και το Επιμελητήριο Αιτ/νιας, διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο ελαιόλαδο και την ελιά.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκος Αντώνογλου και ο Καθηγητής Μάρκετινγκ και Έρευνας Αγοράς του Πανεπιστημίου Jaen στην Ισπανία, Manuel Parras Rosa.

Ελαία - Παπαναστασίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και ευχήθηκε να υπάρξουν ουσιαστικά συμπεράσματα από την ανοικτή συζήτηση. Αναλυτικότερα: «Ο τίτλος και μόνο της εκδήλωσης «Ελαιοκομία και έρευνα: εργαλεία για την τοπική ανάπτυξη» αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα το οποίο καλούμαστε να προσεγγίσουμε. Το πόσο αναγκαίες είναι οι προτάσεις τις οποίες καλούμαστε να εισφέρουμε. Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να διαφωνήσει με τη διαπίστωση πως η Ελαιοκομία και η Έρευνα αποτελούν εργαλεία για την Τοπική Ανάπτυξη. Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να διαφωνήσει με τη διαπίστωση πως Τοπική Ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς την Έρευνα και την Ελαιοκομία. Ιδιαιτέρως σε χώρες όπως η Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο. Και φυσικά η ανάδειξη αυτή δεν θα καταστεί δυνατή αν δεν υπάρξει Όραμα και Υλοποιήσιμο Σχέδιο για την προώθηση εφαρμογής ορθών γεωργικών πρακτικών και νέων καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς και τη διασύνδεσή τους με τις εξελίξεις στη Βιοτεχνολογία. Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με πιστοποιημένα, άριστα τυποποιημένα προϊόντα, την βέλτιστη προβολή του πρωταγωνιστικού ρόλου της καλλιέργειας της Ελιάς, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο ,την ενεργή και λειτουργική διασύνδεσή της με το Περιβάλλον, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Υγεία».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: