Ο «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ στο Δη.Πε.Θε.

Συνεχίζεται η μετάδοση παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας

Με τη μαγνητοσκοπημένη παράσταση o «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ συνεχίζεται στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου η μετάδοση παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για βραβευμένο πρόγραμμα που έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, και περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Η μετάδοση του «Βασιλιά Ληρ» θα γίνει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 19:00..

Η sold-out παραγωγή που κατέπληξε το κοινό κι έλαβε κριτικές 5 αστέρων κινηματογραφήθηκε απ’ τις περιορισμένες παραστάσεις που δόθηκαν στο West End. Η σκηνοθεσία του Jonathan Munby αποδίδει ευφυέστατα με «εκλεπτυσμένο και παράλληλα ζωηρό τρόπο» (The Times) μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού Σαιξπηρικού έργου. Τον Ληρ «ενσαρκώνει συγκινητικά» o Ian McKellen.

Στη δύση του βίου τους, δύο πατέρες απορρίπτουν τα παιδιά τους, παρότι εκείνα τους αγαπάνε πραγματικά. Ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα, ανοίγουν τους ασκούς της προδοσίας και των ανηλεών φιλοδοξιών. Οικογένειες σε μια λυσσώδη διαμάχη για την εξουσία, με πικρό τέλος.

Ο Βασιλιάς Ληρ –για ορισμένους, η ωραιότερη τραγωδία που έχει γραφτεί– στη σκηνή του Duke of York’s Theatre, από το Chichester Festival Theatre 2017, όπου παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία. Το NT Live παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του σαιξπηρικού δράματος, όπου συνυπάρχουν η βία και η τρυφερότητα, η συγκίνηση και η φρίκη.

Διάρκεια: 220 λεπτά.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ γενική είσοδος. Κρατήσεις εισιτηρίων τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410 – 21158 και 46452, από τις 9:00 έως τις 13:00. Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων (18:00-19:00). Τηλ. Ταμείου: 26410-56135 (ώρες ταμείου)

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος