Ότι πάρει κέρδος θα είναι

Το πρόγραμμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος θεωρείται και είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Παναιτωλικό. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλους τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα εκτός έδρας, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν μπορεί να πάρει κάτι σε αυτά τα ματς. Αρκεί να αποβάλει το άγχος και να αγωνιστεί χωρίς φόβο και σύνδρομο κατωτερότητας.

Τα ονόματα των προσεχών αντιπάλων και η δυναμική τους, σαφώς και προβληματίζουν αναφορικά με τη δυνατότητα συγκομιδής βαθμών. Η Τούμπα, το ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκης και η Λεωφόρος (αναφέρονται με την σειρά του προγράμματος) , είναι έδρες στις οποίες είναι δύσκολο να φέρει θετικά αποτελέσματα η ομάδα του Αγρινίου. Παρένθεση σε αυτές τις «εξόδους» για τα «καναρίνια» μόλις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Ατρόμητο και Ηρακλή. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως με τέτοιο πρόγραμμα όχι μόνο είναι δύσκολο να ανέβει βαθμολογικά, αλλά υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να μην πάρει ακόμη και τίποτα στα εκτός έδρας.

Καταστροφή αν συμβεί αυτό; Όχι, σε καμία περίπτωση. Μπορεί σε μία τέτοια εξέλιξη να μην έχει τη δυνατότητα να «ξεκολλήσει» από την ουρά της βαθμολογίας, θα κερδίσει όμως σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση αν σταθεί καλά. Αν πείσει με τις εμφανίσεις του ότι αξίζει κάτι καλύτερο απ’ ότι έχει πάρει μέχρι τώρα. Αν αποβάλει το φόβο και διεκδικήσει με αυτοπεποίθηση κάτι καλό, είναι πολύ πιθανό να το πάρει κιόλας. Αν όχι σε όλα σε κάποια παιχνίδια μπορεί να δικαιωθεί και τότε το όφελος θα είναι διπλό. Θα έχει βαθμολογική ουσία αλλά και ψυχολογική σημασία.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μέχρι τώρα η εντός έδρας συγκομιδή δεν είναι καλύτερη από την εκτός, στοιχείο που έχει την εξήγησή του. Το άγχος και η κακή ψυχολογία, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο τι έχει γίνει σε αυτές τις πρώτες δέκα αγωνιστικές. Αν μάλιστα δεν είχε κόντρα την τύχη και κυρίως άλλους εξωγενείς παράγοντες, ίσως στα εκτός να είχε ακόμη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Συνεπώς γιατί να μην ελπίζει σε κάτι καλό από εδώ και πέρα; Αρκεί να μην παρουσιαστεί φοβισμένος και ηττοπαθής. Η ψυχολογία και η διάθεση θα είναι «το κλειδί» σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Ένα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί σε μία αισιόδοξη προοπτική, είναι η μείωση των απουσιών στα επόμενα παιχνίδια. Θα έχουν εκτίσει τις τιμωρίες τους κάποιοι παίκτες, θα υπάρχουν επιστροφές τραυματιών και βέβαια θα είναι αυξημένες οι επιλογές του προπονητή. Ειδικά μετά τις πρόσφατες ελπιδοφόρες εμφανίσεις και κάποιων νεαρών, τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα σε αυτό το κομμάτι.

Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση και απαισιοδοξία. Στο κάτω κάτω σε τέτοιου είδους ματς, ότι πάρει κέρδος θα είναι. Ακόμη και ένα βαθμό. Ακόμη και μία πολύ καλή εμφάνιση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος