«Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος» για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.800 ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής

Ολοκληρώθηκε η δράση «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος», που εντάσσεται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.800 ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής, όπου 1.346 ωφελούμενοι ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχαν τη δυνατότητα θεραπευτικής επικοινωνίας, μέσω τηλεφωνικών συνεδριών, με τον δικό τους προσωπικό σύμβουλο, κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο και καθοδήγηση σχετικά με θέματα που τους απασχολούσαν.

Πρόκειται για μια εξατομικευμένη δράση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους στοχεύοντας στην διερεύνηση και άμβλυνση των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό των οικονομικά ευπαθών ατόμων, στην βελτίωση της προσβασιμότητας τους και στην ενδυνάμωσή τους σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Επιπλέον «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος» μέσω συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελούμενων ΤΕΒΑ λειτούργησε διαμεσολαβητικά για την διασύνδεση του Συνοδευτικού Μέτρου ΤΕΒΑ‘’Link Up Skills” – Πλοηγός διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, με το πρόγραμμα «Συμβουλευτική, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Καταβολή Εκπαιδευτικών Επιδομάτων» στο πλαίσιο της Πράξης «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων».

Στην ουσία «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος», ως συνοδευτικό μέτρο, πέραν των ατομικών συνεδριών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, παρείχε ενημέρωση και καθοδήγηση σε άνεργους ωφελούμενους ΤΕΒΑ ώστε να αιτηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Κατάρτιση Ανέργων Ανάπτυξη Επαγγελματικών Προσόντων», παρέχοντας υπηρεσίες διαμεσολαβητή στο στάδιο της αίτησης αλλά και εξατομικευμένη συμβουλευτική για την επιτυχή αναζήτηση εργασίας.

Το πρόγραμμα «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος» υπάγεται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος