Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Ο νέος «χάρτης» της τριτοβάθμιας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Κοινοποίηση

Ποια τμήματα ιδρύονται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Στη δημοσιότητα δόθηκε το τελικό σχέδιο νόμου, το οποίο αλλάζει το τοπίο στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας θα επηρεάσουν και τους φετινούς υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά στο νέο εξεταστικό, επιβεβαιώθηκε ότι από την ερχόμενη χρονιά, οι υποψήφιοι θα έχουν δύο δυνατότητες. Πρώτον, θα μπορούν να εισάγονται υπό προϋποθέσεις σε τμήματα «ελεύθερης πρόσβασης» τα οποία δεν έχουν υψηλή ζήτηση χωρίς τη συμμετοχή σε πανελλαδικές εξετάσεις και δεύτερον να διαγωνίζονται στις πανελλαδικές σε τέσσερα μαθήματα, για να διεκδικήσουν μία θέση σε τμήματα και σχολές στις οποίες η ζήτηση υπερβαίνει τις διαθέσιμες θέσεις που δίνονται από το υπουργείο Παιδείας.

Πρώτο μηχανογραφικό έως τα τέλη Ιουνίου

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης ΓΕ.Λ. που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει μέχρι τις τριάντα (30) Ιουνίου κάθε έτους να συμπληρώνουν Α΄ δήλωση προτίμησης με περιορισμένο αριθμό προτιμήσεων Τμημάτων στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν.

Τα «νέα» πανεπιστήμια

Το υπουργείο έδωσε επίσης στη δημοσιότητα και τις τελικές αλλαγές για τις «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.» παρουσιάζοντας τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύονται οι εξής Σχολές: Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών και Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας. Η ακαδημαϊκή τους λειτουργία αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση την Σχολή Νομικών Επιστημών, η ακαδημαϊκή λειτουργία της οποίας αρχίζει με την έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Τμήματος Νομικής.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικότερα στις έδρες του Αγρινίου και Μεσολογγίου ιδρύονται τα εξής Τμήματα:

Αγρίνιο

  • Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
  • Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
  • Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Μεσολόγγι

  • Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών με έδρα το Μεσολόγγι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
  • Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής με έδρα το Μεσολόγγι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
  • Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με έδρα το Μεσολόγγι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: